Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İsveçli politikacı İslamı kötü gösteren ırkçı video yayınladı

        İsveç Sol Parti'nin İran asıllı milletvekili Amineh Kakabaveh, sosyal medya hesabından İslam ve Somalilileri kötü gösteren ırkçı bir video yayınlayarak tepki topladı.

        İsveç'in devlet televizyonu SVT'ye göre, İsveç Sol Parti'de İran asıllı milletvekili Amineh Kakabaveh, İslam ve Somalililer hakkında hazırlanmış ırkçı bir videoyu sosyal medya hesabından yayınladı. Haberde, videonun 2014 yılında Norveçli ırkçı bir grubun video paylaşım sitesinden yüklendiği belirtilirken, Somali'de dini bir sohbet sırasında çekilen görüntülerin İsveç devlet televizyonu SVT'nin sahte logosu ve alt yazısıyla birlikte yayınlanarak Müslüman Somalililerin "Tecavüzcü, hırsız" gibi gösterildiği aktarıldı.

        Aynı zamanda İsveç Hümanist Derneği (Humanisterna) Yönetim Kurulu Üyesi olan Amineh Kakabaveh'a en sert tepki ise kendi partisinden geldi. Sol Parti Milletvekili Hakan Svenneling, haberin linkini sosyal medya hesabından yayınlayarak, "İğrenç bir şey! Sol Partililer hiçbir zaman ırkçı söylemleri yayamazlar" yorumunu yaptı. Tepkilerin üzerine sosyal medya hesabından videoyu hemen kaldıran Kakabaveh, yaptığı açıklamada, videonun bir arkadaşı tarafından milletvekilinin sayfasında paylaşıldığını kaydetti. İran asıllı milletvekili "Videonun içeriğini ben görmedim. Bir arkadaşım tarafından sayfamda paylaşılmış. Hayatım boyunca ırkçılıkla savaştım" diyerek kendini savundu.

        Öte yandan İsveç devlet televizyonu SVT'de, görüntülerde kendi logolarının kullanılmasından dolayı, videoyu yükleyen "Norveç Gençleri" isimli gruba dava açılacağını belirtti. SVT Basın Sözcüsü Catarina Wilson, hukukçuların videoyu incelediğini ve yakın zamanda dava açacaklarını kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ