Uluslararası Göç Örgütü (IOM), 2016'nın başından bu yana Avrupa’ya deniz yoluyla girmek isterken Akdeniz'de can veren sığınmacıların sayısının 3 bini aştığını duyurdu.
BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında IOM Sözcüsü Leonard Doyle, bu yıl şimdiye kadar 383'ü Ege Denizi'nde olmak üzere Akdeniz'i geçerek Avrupa’ya deniz yoluyla girmek isterken boğulan sığınmacı sayısının 3 bin 34'ü bulduğu ve Avrupa'ya girmeyi başaran sığınmacı sayısının ise 249 bin 854 olduğunu söyledi.
IOM'nin güncellenmiş son verilerine göre, 2016 başından 24 Temmuz'a kadar geçen sürede Avrupa'da deniz yoluyla en fazla sığınmacı ve göçmenin giriş yaptığı ülke Yunanistan oldu. Yunanistan'a bu yıl 159 bin 657, İtalya'ya 88 bin 351 sığınmacı girdi.
80 BİN SURİYELİ AVRUPA'YA ULAŞTI
Bu yıl Akdeniz üzerinden Avrupa ülkelerine ulaşan 249 bin 854 sığınmacının yaklaşık üçte birini Suriye'den kaçanlar oluşturuyor.
Suriye'deki çatışmalardan kaçan 78 bin 779 sığınmacı Avrupa'ya giriş yaptı.
Avrupa ülkelerine bu yıl ulaşan sığınmacılar arasında Suriyelileri 40 bin 878 kişi ile Afganistan, 25 bin 607 kişi ile Irak'tan gelenler takip etti.
Dünya genelinde ise bu yıl 3 bin 934 sığınmacı hayatını kaybetti.
Dünyada Akdeniz dışında 342 sığınmacı Sahra ile Kuzey Afrika bölgesinde ve 171 sığınmacı ise ABD-Meksika sınırında hayatını kaybetti.
AA
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.