Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Trump'tan ilginç istek: Beni cepten ara

        ABD Başkanı Donald Trump'ın, dünya liderlerine cep telefonunu vererek kendisiyle bu numaradan iletişime geçebileceklerini söylediği iddiası ABD gündemine bomba gibi düştü.

        Associated Press'te yer alan habere göre Trump, Meksika ve Kanada liderleriyle yaptığı görüşmelerde iki lidere de cep telefonu numarasını verdi ve kendisine o numaradan ulaşabileceklerini söyledi. Trump'ın cep telefonunu verdiği bir diğer isim ise Fransa'nın yeni cumhurbaşkanı Emmanuel Macron oldu. Üç liderden sadece Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun Trump'a cep telefonundan ulaştığı öne sürüldü.

        Cep telefonlarının hayatlarımızın bir parçası olduğu mobil dünyada, liderlerin cep telefonlarıyla iletişim kurması önemsiz gibi gözükebilir ancak bu durum diplomatik görüşmeler için büyük bir güvenlik riskini de beraberinde getiriyor.

        REKLAM

        Zira liderler arasında yapılan görüşmelerde, güvenli hatlar ve diplomatik kanallar kullanılıyor ve belli formaliteler ve diplomasi disiplini ile bu görüşmeler güven altında tutuluyor.

        Örneğin ABD Başkanı, Beyaz Saray'daki Oval Ofis ve Durum Odası'nda güvenli hatlar üzerinden iletişim kuruyor. Ulusal güvenlik uzmanları, devlet tarafından liderlere sağlanan ve güvenli olduğu düşünülen cep telefonlarının bile dinlemeye yatkın olduğunu belirtiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ