Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Aşkı için tahtından vazgeçti

        Aşk mı, krallık mı? Lüksemburg Prensi Louis ilkini seçti... Prens Louis, askerde tanıştığı Tessy Antony (20) ile evlendi. Lüksemburg Dükü, Prens'i halktan biri ile evlendiği ve evlilik öncesi Gabriel adlı bir bebeği olduğu gerekçesiyle protesto etti. Ve sade bir düğüne izin verildi.

        Tahtı değil aşkı seçti

        Avrupa'nın en küçük ülkelerinden Lüksemburg'ta, aşk masallarını aratmayacak bir olay yaşandı. Lüksemburg'un genç prensi Louis (20), orduda tanıştığı Tessy Antony'yle (20) önceki gün evlendi. Bu evliliği masallara benzeten yönü ise, Tessy'nin 'halktan biri' olması ve dolayısıyla da Prens Louis'in, ailesinin evliliği kabul etmesi için tahttaki bütün haklarından feragat etmeye hazır olduğunu beyan etmesi... 2004 yılında Kosova'da Lüksemburg ordusunda birlikte hizmet ederken tanışan çift, ülkenin kuzeyindeki küçük bir kilisede sessiz ve mutevazi bir düğünle dünya evine girdi.

        Sadece kardeşleri geldi

        Törene Louis'in babası Lüksemburg Büyük Dükü Henri (kralı) ile eşi Düşes Maria-Teresa ve kardeşleri katıldı. Ancak Kraliyet, hem kendi soyundan biriyle evlenmemesi hem de evlilik dışı bir çocuğa sahip olması nedeniyle oğulları için görkemli bir düğün yapılmasını istemedi ve diğer Avrupa kraliyetlerinden kimse davet edilmedi. Çift 12 Mart'ta dünyaya gelen oğullarına Gabriel adını vermişti. Prens Louis, taht için bundan sonra kral adayı olamayacak. Eşi Tessy de prenses unvanına sahip olmayacak. Ancak ailesi, Kraliyet'in soyadı olan de Nassau soyadını taşımasına izin verdi.

        Sabah

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ