Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya "EL FETİH KOMUTANLARININ KASETLERİ ELİMİZDE"

        Gazze Şeridi'nde Hamas ve El Kassam militanlarının kontrolü ele geçirmesinin ardından El Fetih'e ait üslerde yapılan aramalarda Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) yöneticileri ve bazı El Fetih güvenlik güçleri komutanlarına ait seks kasetleri ele geçirildiği öne sürüldü.

        İbranice yayımlanan Maariv gazetesinin Gazze'deki Hamaslı kaynaklara dayanarak verdiği habere göre, El Kassam militanları El Fetih'ten devralınan binalarda yaptıkları aramalarda El Fetihli yöneticilere ve bazı komutanlarına ait onlarca seks kaseti ele geçirdi.

        Gizli çekilen bu kasetlerin kişisel, mali veya siyasi çıkar amaçlı olduğu ve siyasi rakipleri alt etmede kullanıldığı öne sürülüyor. "Bu bilgi ve kasetlerin Filistin toplumu gibi bir toplumda bombadan daha etkili" olduğu yorumunda bulunan Maariv, filmleri çekilenler arasında eski El Fetihli bakanlardan birinin de yer aldığını belirtti, ancak hangi hükümette bakanlık yaptığını açıklamadı. Kasetlerde yer alanlardan bir başkasının da güvenlik kuvvetlerinin en önemli komutanlarından biri olduğu ve kasetinin rakibi tarafında çekildiği öne sürüldü.

        Hamaslı yetkililerin verdiği bilgiye göre, Hamas içindeki bazı meşhur isimlerin kasetlerinin de bulunduğu, Hamaslı yetkililerin de bunu doğrulayarak, bu kasetlerin El Fetihle işbirliği yapılmasını sağlamakta şantaj için kullanıldığını söylediği belirtildi. Ancak bu kişilerin isimleri ya da akıbetleriyle ilgili bilgi verilmedi.

        Bu ilişkilerde kullanılan kadınların özel olarak yurt dışından getirildiği iddia ediliyor.

        Kasetlerin tamamının Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugaylarının elinde olduğu belirtilirken, Maariv'e açıklama yapan Hamas yetkilisi, "Şu anda bunları kullanmayı etik olarak düşünmüyoruz, ama sonra ne olur bilemiyoruz" dedi.

        A.A

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ