Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya New York'ta çıt çıkmayacak

        New York Belediye Başkanı Michael R. Bloomberg'ın yaklaşık üç yıl önce hazırlattığı yasa ile yarından itibaren gece kulüplerinden evlere kadar her yerde gürültü seviyesi yasal sınırlara çekilecek.

        New York'un "barış ve sessizliği hak eden" bir şehir olduğunu dile getiren Bloomberg, yarından itibaren şehirdeki gürültü seviyesinin yasal sınırlara çekileceği ve yeni yasaya uymayanlara ağır para cezalarının uygulanacağını duyurdu.

        Dondurma arabalarının müziklerinden, motorsikletlerin çıkardığı sese kadar bütün araçların seslerinin yanı sıra gece kulüplerini ve köpek havlamalarını dahi kapsayan yasanın, New York'u gürültü kirliliğinden kurtaracağı tahmin ediliyor.

        New York Polis Teşkilatı'nın (NYPD) elindeki "gürültü ölçerlere" yenilerinin de ilave edilerek kanunun uygulanmasını sıkı bir şekilde denetleyeceklerini belirten New York belediyesi yetkilileri, "gürültü azaltma planı"nın halka duyurulduğunu ifade etti.

        Özellikle gece kulübü sahipleri ise henüz hazırlanamadıklarını ifade ederek tepki gösterdikleri yasaya uymamaları durumunda büyük cezai müeyyidelerle karşı karşıya kalabileceklerini belirtiyor.

        Köpeklerinin havlamasını engellemeyenlerin 70 dolar ceza ödeyeceği yeni yasa, yasal ses sınırını aşan gece kulüplerine de 8 bin dolar ceza öngörüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ