Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Şimdi de çanlar Saakaşvili için çalıyor

        Gürcistan'da muhaliflerin başkent Tiflis'te düzenlediği gösterilerde bir kişi daha öldü. Yetkililer, güvenlik güçlerinin gösterileri dağıtmak istediği sırada ölenlerin sayısının böylece ikiye çıktığını belirtirken, 37 kişinin de hastaneye kaldırıldığını kaydetti.

        Yaralananlardan 28'inin gösterici, 9'unun da polis olduğunu ifade eden aynı kaynaklar, 90 kişinin de gözaltına alındığını, gözaltı süresinin de 2 aya kadar uzayabileceğini ifade ettiler.

        Gürcistan Cumhurbaşkanı Mikhail Saakaşvili ise, olayları ''Bağımsızlık gününü kutlayan ülkede sıkıntı yaratmak ve sabotaj düzenlemek için Gürcistan dışında bir senaryo yazılıyor'' ifadesiyle değerlendirdi.

        Otoriterliği yüzünden göstericiler tarafından eleştirilen Saakaşvili, güvenlik güçlerinin müdahalesini savundu ve ''Her bir vatandaşın ifade özgürlüğü var. Ama son günlerde olup bitenlerin ifade özgürlüğü ilkeleriyle hiçbir alakası yok'' diye konuştu.

        Gürcistan'da gösteriler geçen cumartesi günü başlamıştı. 2003 yılında Gül Devrimi'yle başa geçen Saakaşvili'yi yolsuzlukla suçlayan muhalifler, "Gelecek seçime kadar bekleyemeyiz. Şimdi harekete geçmeliyiz" diyor. Muhalifler bir an önce devlet başkanınn gitmesini istiyorlar. 2008'de Rusya ile girdiği savaşta ayrılıkçı bölgeler Güney Osetya ve Abhazya'nın Tiflis'ten kopmasına neden olmakla da itham edilen Saakaşvili'nin görev süresi 2013'te bitecek.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ