Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İlir Meta

        Savcılık tarafından hazırlanarak yüksek mahkemeye verilen iddianamede, İlir Meta, ihale yolsuzluğuna aracılık yaparak görevini kötüye kullanmak ve haksız çıkar elde etmekle suçlanıyor.

        İlir Meta ile ilgili yolsuzluk skandalı yaklaşık bir yıl önce "Top Channel" adlı özel bir televizyon kanalında 2010 yılında çekilmiş bir video kaydının yayımlanması ile ortaya çıkmıştı.

        700 BİN EUROLUK RÜŞVET

        Video kaydında o dönemde Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı olan İlir Meta, dönemin Enerji Bakanı Dritan Prifti'den ihale yapılmadan bir hidroelektrik santralı kurulması için özel bir şirkete ruhsat izni verilmesini istiyor. Meta ayrıca şirketin sahibinin, izin alabilmek için 700 bin Euro ödemeye hazır olduğunu dile getiriyor.

        Ortaya çıkan bu skandalın ardından İlir Meta, 14 Ocak 2011'de görevinden istifa etmiş ve milletvekilliği dokunulmazlığından da vazgeçmişti. İlir Meta, görüntülerde montaj yapıldığını ve olayın ana muhalefet Sosyalist Parti Genel Başkanı Edi Rama tarafından hazırlanan bir komplo olduğunu iddia etmişti.

        Skandal üzerine Arnavutluk'ta siyasi gerginlik iyice tırmanmış, ana muhalefet Sosyalist Parti ülke genelinde hükümete karşı protestolara başlamıştı.

        İlir Meta'nın lideri olduğu Sosyalist Bütünleşme Hareketi Partisi, Başbakan Sali Berişa'nın genel başkanlığını yürüttüğü Demokratik Parti ile 2009 yılından beri koalisyon hükümetini oluşturuyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ