Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Yaz evliliği skandalı

        HABERTURK.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

        ABD Dışişleri Bakanlığı'nın hazırladığı İnsan Kaçakçılığı Raporu, Mısır'da yaşanan büyük bir skandalı ortaya çıkardı. İngiliz Independent gazetesinin rapora dayanarak hazırladığı habere göre Körfez ülkelerinden pek çok zengin erkek, küçük kız çocukları ile evlenmek için Mısır'a geliyor.

        AİLELERE BAŞLIK PARASI

        Habere göre kız çocuklarıyla yapılacak evlilikler, özellikle Suudi Arabistan'daki zengin erkeklerle irtibatı bulunan aracılar vasıtası ile yapılıyor. Erkekler başlık parası olarak kızların ailelelerine 320 ila 3200 sterlin (900-9000 TL) para veriyor.

        HEM SEKS KÖLESİ HEM HİZMETÇİ

        'Yaz evlilikleri skandalı' başlığyla verilen habere göre, kızlar evlendirildikleri erkeklerin hem cinsel ihtiyaçlarını karşılamak hem de onlara hizmetçilik yapmak zorunda kalıyorlar. Erkeklerden bazıları evlendikleri kızları kendi ülkelerindeki eşlerine yardımcı olmaları için, bir hizmetçi olarak ülkelerine götürüyor. Bazıları ise evliliği sadece, evli olmayan çifltlerin beraber kalmalarını engelleyen yasağı çiğnemek için kullanıyor.

        GEBE KALIRLARSA...

        Evlilik bitince kızların gebe kalmaları ise bir başka trajediye neden oluyor. pek çok kız çocuğu düşümeyi deniyor. Doğan çocukların ise evi ise genellikle ya yetimhane ya da sokaklar oluyor.

        Haberde pek çok Mısırlı kızın, biten evliliği ardından Körfez ülkelerinden gelen başka erkeklerle evlendirildiği ve bunun bir döngüye dönüştüğü, bazılarının da hayat kadınlığına zorlanmak için Mısırlı erkeklerin hedefi olduğu da yazıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ