Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Çocuklar okula aç gidiyor

        HABERTÜRK GAZETE / DIŞ HABERLER

        Yunanistan’da ekonomik krizin derinleşmesiyle birlikte yetersiz beslenen çocukların sayısında büyük artış yaşandığı belirtiliyor. Özellikle küçük çocukların okula aç karnına gittikleri söyleniyor.

        Tarihinin en büyük mali krizlerinden birini yaşayan ve son 5 yılda ekonomisi yüzde 20 daralan Yunanistan’da açlık krizi de baş gösterdi. Yunan sivil toplum örgütleri, son bir yılda “açlık riskiyle karşı karşıya kalan” çocukların sayısında hızlı bir artış olduğu uyarısında bulunuyor. New York Times Gazetesi de yunan çoçukların açlık ve sefaletini sayfalarına taşıdı.

        Atina Üniversitesi Tıp Bölümü eğitmenlerinden Profesör Athena Linos, açlık çeken çocukların durumu göz önüne alındığında Yunanistan’ın bazı Afrika ülkelerinin seviyesine indiğini kaydetti. Linos, geçen yılın verilerine göre ilk ve ortaokul düzeyindeki Yunan öğrencilerin yüzde 10’unun açlık çektiğinin tahmin edildiğini, şu an bu rakamın daha da arttığını düşündüklerini söyledi.

        UNICEF’in 2012 raporuna göre ise en fakir, çocuklu Yunan ailelerinin yüzde 26’sından fazlası “zayıf besleniyor”.

        BAYILAN BİLE VAR

        Başkent Atina’daki bir ortaokulun müdürü olan Leonidas Nikas, öğrencilerinin bir bölümünün, ders aralarında çöp kutularında yiyecek aradığını, arkadaşlarından yemek istediğini hatta bazılarının açlıktan bayıldığını söyledi. Hükümetin ve bazı sivil toplum örgütlerinin yaptığı gıda yardımlarının kriz nedeniyle yarı yarıya düşmesinin, durumu daha da kötüye götürdüğü belirtiliyor.

        SADECE KETÇAP VE MAKARNA

        Geçen yıldan bu yana işsiz olan Michalis Petrakis, New York Times muhabirine neredeyse boş olan buzdolaplarını gösterdi. Petrakis, ailesinin çoğunlukla sadece ketçap ve makarnayla beslendiğini, kendisinin de çoğu zaman hiçbir şey yemediğini belirtti. Eski tersane işçisi, oğlu Pantelis’in okula aç gitmesinden büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ