Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ‘Obama çifti ayrı yataklarda uyuyor’
        1

        Son dönemde özellikle tartışmalı yeni sağlık reform paketi nedeniyle kamuoyunun tepkisini çeken ABD Başkanı Barack Obama, bir darbe de özel hayatında aldı.

        2

        ABD First Lady'si Michelle Obama'nın, eşinin Mandela'nın anma töreninde Danimarka Başbakanı Helle Thorning Schmidt'le flörtleşmesinden bu yana yatak odalarını ayırdığı ve Başkan Obama'dan boşanmayı düşündüğü iddia edildi.

        3

        National Enquirer Dergisi’nin iddiasına göre First Lady Michelle Obama, bu ay başında yaşamını yitiren eski Güney Afrika Devlet Başkanı Nelson Mandela için düzenlenen anma töreninde Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt’le “flörtleşen” eşine sinirlenerek yatak odalarını ayırdı.

        4

        10 Aralık’ta Johannesburg kentinde düzenlenen tören sırasında Obama’nın kadın başbakana karşı “samimi” tavırlarının first lady’yi rahatsız ettiği objektiflere de yansımıştı. İddiaya göre Michelle Obama, son yıllarda evliliklerinin kötü gitmesine karşın, eşinin siyasi kariyerini tehlikeye atmamak ve kızları Sasha ile Malia’nın olumsuz etkilenmemeleri için boşanmıyordu.

        5

        Ancak son olayın uluslararası kamuoyunun önünde meydana gelmesinden rahatsız olan first lady, Beyaz Saray’da ayrı bir yatak odasına geçti. Kıyafetleri ve özel eşyalarını Chicago’daki evlerine göndermeye hazırlanan Michelle Obama’nın, boşanma davası açmak için eşinin görev süresinin dolmasını bekleyeceği öne sürülüyor.

        6

        Bütün dünyanın izlediği Nelson Mandela'nın cenaze törenindeki 'kıskançlık krizi senelerce unutulmayacak' şeklinde yorumlanmıştı. Anma töreninde Başbakan Schmidt, iki yanında oturan ABD başkanı Obama ve İngiltere Başbakanı David Cameron da Başbakan Schmidt'e iyice sokulup fotoğraf çekilmişti.

        7

        ABD Başkanı Barack Obama'nın Danimarka Başbakanı Helle Thörning Schmidt ile samimi sohbeti Michelle Obama'yı kızdırmıştı. First Lady Obama buna sinirlenerek eşinden hemen yer değiştirmesini isteyince ABD Başkanı Obama, eşinin kıskançlık krizine karşı koyamayarak hemen yerini değiştirmek zorunda kalmıştı.

        8

        Eşi ile Danimarka Başbakanı Helle Thörning Schmidt'in arasına oturan Michelle Obama için “Michelle Obama kıskanç şekilde bakıyor, Obama onu gördü, Michell'i unuttu' yorumları dünyanın her tarafından yapıldı.

        9

        Fotoğrafları çeken AFP Muhabiri Roberto Schmid, bu yorumlar üzerine bir blogda kendi düşüncelerini yazdı. Fotoğrafların bakanları yanıltabileceğini belirten Roberto Schmidt, “Ben Obama’nın Danimarka Başbakanı ile neşeli halini çekmeden birkaç saniye önce aynı neşeli durum ve ilgi Michelle Obama üzerinde yoğunlaşmıştı” dedi.

        10

        Basın toplantısında Başbakan Helle Thörning Schmidt’e Nelson Mandela’nın anma töreninde ABD Başkanı Barack Obama ve İngiltere Başbakanı David Cameron ile çekildiği fotoğraf sorulmuştu. Bunun üzerine Başbakan, “Başkan Obama ile ailemizi, Noel’i, biraz da siyaseti konuştuk. Biraz Stockholm’de konuştuklarımızın devamını, biraz da törenden konuştuk ve eğlendik” demişti. Ancak, Michelle Obama’yı kızdırdığı iddiaları hakkında yorum yapmadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ