Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Irkçı erkek lider siyahi erkek ile basılmış; Irkçı lider siyahi bir erkekle birlikte olursa.
        1

        Siyah, gay ve Yahudi düşmanı olan Ku Klux Klan örgütünün lideri Frazier Glenn Miller'in seks işçisi olan siyahi bir erkekle birlikte olduğu yönündeki haber ülke gündemine oturdu.

        2

        ABD’nin en eski gizli örgütlerinden olan ve beyazların üstünlüğünü savunan Ku Klux Klan‘ın eski lideri Frazier Glenn Miller‘in 1987'de siyahi bir seks işçisiyle eşcinsel ilişkiye girdiği açıklandı.

        3

        Bir dönem kendisini yargılayan yargıç Douglas McCullough, Ku Klux Klan'ın eski liderinin 1987'de eşcinsel ilişkiye girmekten dolayı tutuklandığını fakat olayın gizlendiğini açıkladı.

        4

        Irkçı ve aşırı sağ örgüt Ku Klux Klan’ın o yıllardaki lideri Miller’ın bir arabada, siyahi bir seks işçisiyle birlikte olurken yakalandığını fakat bu olayın üstünün kapatıldığını belirten McCullough, olayın polis raporlarında kayıtlı olduğunu söyledi.

        5

        Daha önce ABD’deki siyahi, eşcinsel ve Yahudiler'e savaş açtığını ifade Miller, son olarak 13 Nisan 2014'te Yahudiler'e ait bir merkezde üç kişiyi öldürmekten dolayı tutuklanarak hapishaneye gönderilmişti.

        6

        24 Aralık 1865 ABD Tennessee'de kurulan Klu Klux Klan örgütü Amerikan İç Savaşı sonrasında siyahilerin kazanmaya başladığı haklara, özgürlüklere ve siyahi-beyaz eşitliğine karşı çıkıyor.

        7

        Örgüte katılanlar arasında, iç savaş öncesi kurulmuş olan "Knights of the Golden Circle" (Altın Çember Şövalyeleri) adlı gizli cemiyetin üyelerinin çokluğu dikkat çekiyor.

        8

        Amaçlarına ulaşmak için şiddet ve teröre başvuran örgüt iki defa dağılmasına rağmen 1950 ve 1960'larda tekrar canlanmıştı. Ku Klux Klan, günümüzde bazı bölgelerde sadece yerel bazda faaliyet göstermeye devam ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ