Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Yaklaşık 92 ailenin barındığı sanılan binada 100'ü aşkın kişinin öldüğü tahmin ediliyor

        Kuzey Kore'nin başkent Pyognyang'da 23 katlı bir binanın çöktüğü, olaydan 5 gün sonra hükümet tarafından yapılan resmi açıklamayla duyuruldu.

        Ülke içinde yapılan hatalar hakkında nadiren bilgi verdiği bilinen Kuzey Kore hükümetinden gelen alışılmadık açıklamada, binanın "akıl almaz" çöküşünden üzüntü duyulduğu bildirildi.

        Kuzey Kore resmi haber ajansı olayın 13 Mayıs'ta Pyongchong semtinde meydana geldiğini duyururken, ölü ve yaralı sayısına ilişkin bilgi vermedi.

        Güney Kore medyasında yer alan haberlerdeyse olayda 100'ü aşkın kişinin hayatını kaybetmiş olmasından korkulduğu belirtildi.

        Güney Kore'deki Yonhap haber ajansının haberinde, adı açıklanmayan bir yetkilinin "Kuzey Kore'de insanların inşası tamamlanmamış binalardaki yeni bir daireye yerleşmesi alışılmış bir olaydır. Çöken apartmanda 92'ye yakın aile yaşıyor olabilir" şeklindeki sözlerine yer verildi.

        KCNA'nın haberinde, 13 Mayıs'ta Pyongchon kentinde çöken binada kurtarma operasyonlarının sürdüğü ve devlet yetkililerinin "derin taziye dileklerini ve özürlerini" göstermek amacıyla halkla biraraya geldiği kaydedildi.

        Binanın çökmesinin ardından facia alanına giden bir bakanlık yetkilisi, ağır can kaybına yol açan büyük kaza nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve halkın önünde eğilerek özür diledi.

        Devlet yönetimindeki Rodong Sinmun gazetesi, kaza yerinde özür dilediğini gösterir şekilde öne doğru eğilmiş bir Kuzey Koreli yetkinin resmini yayımladı.

        Kazanın "binanın doğru düzgün inşa edilmemiş olması ve yetkililerin denetim ve kontrollerinde sorumsuzca hareket etmesi" nedeniyle meydana geldiğin duyuran KCNA'nın haberinde, Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un'un olaydan derin üzüntü duyduğu ifade edildi.

        Haberde, Kim'in "olayın kendisine iletilmesinin ardından büyük bir acı hissederek bütün gece oturduğu" ve "parti, devlet ve ordu yetkililerine, bütün işleri bir yana bırakarak kaza yerine gitmeleri ve binada mahsur kalanları bir an önce çıkarmak için kurtarma çalışmalarını yönetmeleri talimatı verdiği" belirtildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ