Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Devasa deliğin sırrı çözülemiyor, Rusya'daki devasa delik.
        1

        Rusya'da keşfedilen devasa delik görenleri şaşkına çeviriyor. Derinliği 80 metreye ulaşan bu deliğin nasıl açıldığı henüz belirlenemedi? Tahminler, bir göktaşı ya da metan gazı patlaması sonucu oluştuğu yönünde.

        2

        Rusya'nın kuzeyinde yer alan Yamal Yarımadası'nın (Yamal, Türkçe'de "Dünyanın sonu" anlamına geliyor) uydudan çekilen bir görüntüsü bilim insanlarını şaşkına çevirdi.

        3

        The Siberian Times'ın haberine göre, yarımada üzerinde devasa bir delik tespit eden bilim insanları, uydu görüntülerinin incelenmesinin ardından olayı yerinde incelemek üzere bölgeye gitti.

        4

        Yaklaşık 80 metre derinliğe sahip olduğu sanılan dev deliğin nasıl açıldığı tam bir sır. Bilim insanları sorunun yanıtını henüz bulabilmiş değil.

        5

        Deliğin tam olarak ne zaman oluştuğu dahi bilinmezken, internete düşen fotoğraflar neticesinde çeşitli spekülasyonlar da yaygınlaşmaya başladı.

        6

        Kimi görüşe göre metan gazının patlaması neticesinde bu görüntünün oluştuğunu iddia ederken, kimi de bir göktaşının bu deliğe yol açmış olabileceğini savunuyor.