Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem e-Devlet şifresi nasıl alınır? e-Devlet şifre yenileme ekranı

        e-Devlet şifresini unutanvatandaşlar, şifrelerini yenilemek için internet üzerinde araştırma yapmaya başladı. Şifresini yenilemek ve e-Devlet sistemine giriş yapmak isteyen vatandaşlar, "e-Devlet şifre yenileme" ve "e-Devlet şifre sıfırlama" aramalarını internet üzerinde arttırdı. Peki e-Devlet şifre yenileme işlemi nasıl yapılır? İşte e-Devlet şifre sıfırlama işlemine dair detaylar.

        e-DEVLET ŞİFRE YENİLEME NASIL YAPILIR?

        Kamu ve devlet hizmetlerinin kolayca yapıldığı e-Devlet sistemine giriş yapmak için en çok kullanılan yöntemlerden birisi de T.C. Kimlik Numarası ve e-Devlet şifresi ile giriş işlemidir. Vatandaşlar, PTT merkezlerinden e-Devlet şifresini almakta ve bu şifreler ile sisteme giriş yapmaktadır.

        Ancak şifresini unutan vatandaşlar, e-Devlet şifresini nasıl yenileyebileceğini araştırma yapmaya başladı. e-Devlet şifresini unutanlar için şifre sıfırlama ekranı yer almaktadır ve bu ekran üzerinden şifre sıfırlanabilir.

        e-DEVLET ŞİFRE SIFIRLAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ
        • e-Devlet şifre yenileme işlemi için aşağıdaki işlemleri yapabilirsiniz;
        • 160 numaralı e-Devlet Kapısı İletişim Merkezi ile görüşmek,
        • PTT şubelerinden yeni şifre zarfı almak, (4 TL işlem ücreti)
        • Daha önceden cep telefonu onaylandıysa, cep telefonuna gelen SMS kodu ile şifre sıfırlamak,
        • Daha önceden e-posta onaylandıysa,e-posta adresine gelecek olan kod ile şifre sıfırlamak,
        • İnternet bankacılığı yoluyla müşterisi olduğunuz bankanın internet şubesi sayfasına giriş yaparak e-Devlet şifresine ihtiyaç duymadan e-Devlet'e giriş yapabilir ve şifrenizideğiştirebilirsiniz.
        • Mobil imza veya elektronik imza kullanıcısıysanız, bunlardan biri ile de sisteme giriş yaparak şifrenizi değiştirebilirsiniz.

        Yukarıdaki seçenekler ile e-Devlet şifresi yenilenmektedir.

        REKLAM

        Şifrenin kaybedilmesi, unutulması vb. durumlarda PTT'den alınacak her şifre için ayrıca 4 TL ücret ödenmektedir. Bu işlem masrafı dışında herhangi bir yıllık ücret ödenmesi söz konusu değildir.

        Öte yandan yurt dışında yaşayan vatandaşlar da Elçilik ve Konsolosluk yardımıyla ücretsiz olarak e-Devlet şifresini temin edebilirler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ