Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Efsane şarkıcı Aretha Franklin son yolculuğuna uğurlandı - Magazin haberleri
        1

        Bir süredir mücalede ettiği hastalığa yenilerek hayata veda eden efsane şarkıcı Aretha Franklin, son yolculuğuna vasiyetine uygun bir şekilde uğurlandı.

        2

        'Soul müziğin kraliçesi' olarak nitelendirilen 76 yaşındaki Aretha Franklin bu dünyaya, pırıldayan altın rengi bir tabut içinde veda edildi.

        3

        Aretha Franklin'in naaşı, Detroit'teki Charles H. Wright Afrika Amerika Tarihi Müzesi'ndeki katafalka kapağı açık tabut içinde ve üzerinde kırmızı elbisesi ve kırmızı ayakkabılarıyla konuldu. Franklin'ın naaşının etrafı yüzlerce gülle süslendi.

        4

        Aretha Franklin'in tabutu törenin yapılacağı müzeye klasik bir araçla getirildi. Daha sonra da ailesi ve sevenlerinin son vedası için üzeri açık bir şekilde katafalka konuldu.

        5

        Aretha Franklin son yolculuğuna kırmızı bir elbise ve yüksek topuklu kırmızı ayakkabılarla çıktı. Efsane şarkıcının dudaklarına sürülen kırmızı ruj da dikkat çekti.

        6

        Aretha Franklin'in yeğeni Sabrina Owens, ünlü şarkıcının bu şekilde gömülmeyi kendisinin istediğini ve bu elbisenin de Franklin'in kendi seçimi olduğunu söyledi.

        7

        Aretha Franklin'in naaşı, iki gün boyunca sevdiklerinin vedası için Detroit'teki müzede ziyarete açık olacak.

        8

        Franklin'in son yolculuğunda giydiği kırmızı elbise ve ayakkabılar ile naaşına sürülen kırmızı ruj, Afro Amerikan kadınlarla dayanışma amacıyla kurulan Delta Sigma Theta Sorority adlı kuruluşa verdiği desteği sembolize ediyor.

        9