Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Altın Mobius: Altın fiyatları 2017’de Fed’e rağmen yükselecek - Altın Haberleri

        Bloomberg’e konuşan Mobius, “Fed faiz artışları hızlı değil ufak olacak. Ve bunun insanların altın hevesini kaçıracağının da bir garantisi yok” ifadelerini kullandı.

        Altının onsu yılbaşından bu yana yüzde 19 değer kazandı. Gevşek para politikaları ve Brexit’in yarattığı belirsiz, yatırımcıların altına ilgisini artırıyor.

        İŞTE ALTIN FİYATLARI

        Mobius, Fed faiz artışları ile birlikte doların değerleneceğine ilişkin görüşler de katılmıyor. Doların güçlü olmadığını hatta düşebileceğini düşünen Mobius, “Eğer bu gerçekleşirse altın daha pahalı olacaktır demektir” diye konuştu.

        Altının onsu bugün 1.266 dolar seviyesinden işlem görüyor. Brexit sonrasında fiyatlar 1.375 doları aşarak 2014’ten bu yana en yüksek seviyeyi görmüştü.

        Geçen hafta Londra Altın Piyasası Birliği’nin yaptığı bir ankette katılımcılar altının 2017’de 1.347 doları aşağını tahmin etmişti.

        Global Macro Investor’ın kurucusu Raoul Pal da Mobius gibi altının yükseleceğini düşünüyor. Farklı gerekçelerle altının çıkacağına düşünen Pal daha agresif bir tahmin yapıyor: Fiyatlar iki katına bile çıkabilir!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ