Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Lüks Yaşam Harvey Nichols’a ayak basan ilk Türk olacak - Lüks Yaşam Haberleri

        Şimdiye kadar bünyesinde hiçbir Türk tasarımcının marka ve ürünlerine yer vermeyen Türkiye’deki Harvey Nichols mağazaları, ünlü modacı Dilek Hanif’in ile bu kuralı bozuyor. Dilek Hanif hazır giyim koleksiyonunun Ankara’daki Harvey Nichols mağazasında satılması için birbirine yeşil ışık yakan taraflar, görüşmeleri tamamlamak üzere... Hanif’in 40 parçalık sonbahar koleksiyonunun Ankara Harvey Nichols’ta da alıcısıyla buluşması planlanıyor. Hazır Giyim konusunda çalışmalarını sürdürse de Dilek Hanif Haute Couture denilince ilk akla gelen isimler arasında yer alıyor.

        Paris’te Türkiye’yi 2004 yılından beri bu alanda temsil eden Dilek Hanif, 26 Ocak’ta bir kez daha Paris Haute Couture Haftası’nda 2011 Yaz koleksiyonunu sergileyecek. Koleksiyonu Paris’ten önce Türkiye’de tanıtan Hanif’in bu tanıtımında konuklar arasında Demsa’nın patronu Demet Sabancı Çetindoğan da vardı. Çetindoğan, Dilek Hanif’in hazır giyim koleksiyonunu Ankara mağazasında satabileceklerini dile getirirken, Hanif de bu konuda görüştüklerini ve anlaşmaya yakın olduklarını ifade etti.

        KÂRLI COUTURE

        Christian Dior, Chanel ve Lanvin gibimoda devlerinin giysilerinin fiyatlarının 20 bin Euro’dan başlayıp 100 binlerce Euro’ya kadar çıktığı couture’de bir parça satışından kazanılan bedel, hazır giyimde ortalama bir markanın 50 ila 100 parça satarak elde ettiği gelire denk geliyor.

        Avusturyalı firmayla kıkırdak üretecek

        Dilek Hanif’in koleksiyonunun ön tanıtımında görüştüğümüz Demsa Group’un patronu Demet Sabancı Çetindoğan’a Kordon Kanı konusunda çalışmalar için kurdukları Onkim’i sorduk. Demet Sabancı Çetindoğan Onkim bünyesinde şimdi de kıkırdak üretimine başlamaya hazırlanıyor. Özellikle yaş ilerledikçe diz gibi bölgelerde sık sık yaşanan bir sorun olan kıkırdak eksikliği artık Onkim bünyesinde kişinin DNA’sına uygun olarak üretilebilen kıkırdak sayesinde giderilebilecek. Onkim’in bu proje için Avusturyalı bir şirketle know-how paylaşımı konusunda anlaştığını dile getiren Demet Sabancı Çetindoğan, “Zaten kurulu bir laboratuvarımız olduğu için kıkırdak konusunda çok yüklü bir yatırım yapmamız gerekmedi” dedi.

        Jet-set Hanif’in tanıtımına akın etti

        Dilek Hanif’in Paris defilesi öncesinde Hotel les Ottomans da verdiği koleksiyonun ön tanıtım davetine jet set yoğun ilgi gösterdi. Davete Belkıs Sabancı, Arzu Sabancı, Demet Sabancı, Ayşegül Dinçkök, Feryal Gülman, Serra Tokar, Zeynep Çarmıklı, Banu Çarmıklı, Bettina Macler, Biricik Suden, Sertab Erener, Demet Şener ile Mine Narin katıldı.

        AYŞEGÜL AKYARLI GÜVEN- GAZETE HABERTURK- HT EKONOMİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ