Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Lüks Yaşam Kapalıçarşı'nın ilk yabancı markası kozmetikçi M.A.C - Lüks Yaşam Haberleri

        Dünyanın ilk alışveriş merkezi olarak tanımlanan Kapalıçarşı, modern perakendenin radarında. Vakko, Silk&Cashmere ve Paşabahçe'nin mağaza açmasından sonra ekim ayının başında tarihi çarşısının kapıları bu kez ilk defa bir yabancı marka için açıldı. Dünyaca ünlü kozmetik devi M.A.C, Kapalıçarşı'nın ilk konuğu oldu ve Türkiye'deki ilk 'Temporary Store' mağazasını açtı.

        1985'te Kadada'da kurulan, 1997'de ABD'li Estee Lauder tarafından satın alınan M.A.C'in Kapalıçarşı'ya girmesinden büyük heyecan duyduklarını belirten Estee Lauder Kozmetik (ELCA) Genel Müdürü Ahmet Ramiz, "M.A.C Kozmetik, dünyada makyajın otorite markası olarak tanınan, modayı takip eden, şehirli ve çok renkli bir marka. İstanbul'un ikonlaşmış eserlerinden Kapalıçarşı, ülke geçmişine dair birçok kültürel zenginliğin harmanlandığı çok renkli bir nokta. Bu iki konseptin güzel bir birliktelik yakalayabileceğini düşündük" dedi. Ramiz, M.A.C'in Kapalıçarşı'nın ilk yabancı menşeili ve ilk kozmetik markası olduğunu hatırlatarak, "Kişisel anlamda da çok önem gösterdiğim bir açılış. Son dönemde çok önemli moda ve sanat etkinliklere ev sahipliği yapıp önde gelen bir kültür başkentine dönüşen İstanbul'da Kapalıçarşı'nın tanıtımı açısından öncü bir adım attık" diye konuştu.

        Dünyaca ünlü M.A.C Kozmetik kullanıcıları arasında; Kylie Minogue, Gwen Stefani, Lady Gaga, Jennifer Aniston, Kim Kardashian da bulunuyor.

        TASARIM DEVAMLI DEĞİŞECEK

        M.A.C Temporary Store konseptinin dünyanın birkaç çok özel lokasyonunun yanı sıra Kapalıçarşı'da da açıldığını kaydeden Ramiz, şöyle devam etti: "Kapalıçarşı dışında Paris, İbiza ve Kudüs'teki antik bir çarşıda bu konsept uygulanıyor. Özel mimari tasarım ile açtığımız bu mağazanın yapımı sırasında Kapılıçarşı'nın tarihi dokusuna hiç müdahale etmedik. Dahil olduğu mekana saygılı bir tasarım oldu. Bu mağazaların tasarımları dönemsel olarak farklılık gösteriyor. İlk konsept 'şehirli'. Belli bir süre sonra, ki bunun başlangıçta 1 yıl olması öngörülüyor, yeni konsepte geçecek."

        Yerliler de yer kapmak istiyor

        Kapalıçarşı Esnafları Derneği'nden Hasan Fırat, daha önce, çarşıda yabancı markalara çok sıcak bakmadıklarını açıklamıştı. Fırat, M.A.C'in açılışıyla ilgili "Mal sahibi kuyumcuyla anlaşmışlar. Serbest ticaret. Söyleyebilecek olumsuz bir şey yok" dedi. Fırat; Desa, Koton ve Derimod'un da mağaza istediğini belirterek, organize perakende markalarına toplamda en fazla 50 mağazaya ulaşacağını düşündüğünü söyledi.

        Menekşe Ataselim / Gazete Habertürk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ