Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam String Ventures yatırımı FlightRecorder, Clicktale tarafından satın alındı - İş-Yaşam Haberleri

        İsrailli bir teknoloji şirketi tarafından satın alınan ilk Türk teknoloji girişimi olan FlightRecorder, aynı zamanda String Ventures’ın da ilk satışı olma özelliğini taşıyor.

        Türk girişimciler tarafından kurulan ve geçtiğimiz yıl String Ventures tarafından yatırım alan, yerli mobil SaaS girişimi FlightRecorder, Clicktale tarafından satın alındı. Mayıs 2015’te, 300 bin dolar yatırım alan FlightRecorder’ın tek girişim sermayesi yatırımcısı olan String Ventures, 2015 yılında şirkete 150 bin dolarlık bir yatırım gerçekleştirmişti. ClickTale tarafından satın alınan FlightRecorder, İsrailli bir teknoloji şirketi tarafından satın alınan ilk Türk teknoloji girişimi ve String Ventures’ın da ilk satışı olma özelliğini taşıyor.

        2015’te 8 şirkete yatırım yaptı

        2015 yılında 2.5 milyon dolarlık bir fon olarak kurulduklarını ve kuruluşundan bu yana geçen süreçte FlightRecorder’ın da aralarında bulunduğu 8 şirkete yatırım gerçekleştirdiklerini belirten String Ventures Kurucu Ortağı Can Saraçoğlu, “Geçtiğimiz yıl 8 yatırım yaptık ve yatırım yaptığımız şirketler iki kat değer kazandı. String Ventures’ın amacı Türkiye ve bölgede global oyuncu olabilecek startup’lara yatırım yapıp onları Silikon Vadisi’ne taşımak ve dünya çapında teknoloji şirketleri haline gelmelerine destek olmak. FlightRecorder’ın satışı da bu anlamda bizim için çok kıymetli ve gurur verici” diye belirtti.

        FlightRecorder’ın tek girişim sermayesi yatırımcısı olduklarının altını çizen Saraçoğlu, “Flight Recorder’a küçük miktarlarda yatırım yapan bireysel melek yatırımcılar dışında yatırım yapan tek girişim sermayesi biziz. FlightRecorder’ın Silikon Vadisi’nden sonra önemli bir teknoloji merkezi olan İsrailli teknoloji şirketine satılması önemli bir gelişme. Dünyanın en büyük özel sermaye fonlarından ABD merkezli Kohlberg Kravis Roberts (KKR) tarafından desteklenen Clicktale, bu satın alma ile birlikte Vodafone, Walmart, Allianz, New York Times, Sears, Barcelona Futbol Kulübü gibi önde gelen global müşterilerine mobil platformlarda da çözüm sunacak” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ