Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Ahmet Arslan: Ticaret hacmi iki ülkenin dostluğuna uygun değil - İş-Yaşam Haberleri

        Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, JW Marriott Otel'de düzenlenen çalışma yemeğinde, Bahreyn Ulaştırma ve Telekomünikasyon Bakanı Kamal bin Ahmed Muhammed, Bahreyn Bayındırlık Bakanı Basim bin Yacob Alhamer ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

        Yemek öncesinde konuşan Arslan, dost ve kardeş ülke Bahreyn'in bakanlarını ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi noktasında yapılacak çok şey olduğunu belirten Arslan, "Türkiye ve Bahreyn arasındaki ticaret hacmi, maalesef iki ülkenin dostluğuna ve kardeşliğine uygun durumda değil." diye konuştu.

        "BAHREYN İLE İŞBİRLİĞİ YAPMAYI AMAÇLIYORUZ"

        Arslan, görüşmede müteahhitlik hizmetleri başta olmak üzere, iki ülke arasındaki ticari işbirliğinin, karşılıklı yatırımların artırılması konusunun ve yapılabileceklerin değerlendirileceğini anlattı. Türk müteahhitlerin dünya çapında işler yaptığını ve marka haline geldiğine değinen Arslan, Bahreyn'de büyük müteahhitlik firmalarının bulunduğunu, ilişkiler çerçevesinde birlikte iş yapmayı, üçüncü taraf ülkelerde birlikte yatırım gerçekleştirmeyi ve görüş alışverişinde bulunmayı amaçladıklarını söyledi.

        Konuk bakanların, yarın İstanbul'da Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü ve 3. Havalimanı'nda şantiye sahasını gezeceklerini belirten Arslan, bu ziyaretle Türk müteahhitlik sektörünün geldiğini noktayı da daha iyi görebileceklerini kaydetti.

        "TİCARET HACMİ 2 KATINA ÇIKARILMALI"

        Bahreyn Ulaştırma ve Telekomünikasyon Bakanı Kamal bin Ahmed Muhammed de Türkiye'nin yüce bir devlet olduğunu söyledi.

        Türkiye'yi ve başkent Ankara'yı ziyaret etmekten duyduğu mutluluğu ifade eden Muhammed, "Türkiye'nin son yıllarda gerçekleştirdiği başarılardan ve bu başarıları bütün alanlara yansıtmasından dolayı biz de kıvanç duymaktayız. Ziyaretimiz, ülkemizin Kral Hazretlerinin direktifleri ve yönlendirmesi çerçevesinde gerçekleştirilmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

        İki arasındaki siyasi ilişkilerin mükemmel düzeyde olduğunu, ancak ticaret hacminin istenen seviyede olmadığını ifade eden Muhammed, ticaret hacminin en az 2 katına çıkarılması gerektiğini vurguladı.

        Bahreyn Bayındırlık Bakanı Basim bin Yacob Alhamer ise ülkelerinde gerçekleştirmek istedikleri çok sayıda proje bulunduğunu belirterek bu projelerde Türkiye ile işbirliği yapmak istediklerine işaret etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ