Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Tüketici hakları Kadınlar pırlanta düşkünü değilmiş! - İş-Yaşam Haberleri

        Tüketicilerin küçük ev aleti satın alırken en çok neye önem verdiklerini araştıran, 3.691 kişinin katıldığı ‘Durma, Keşfet Kendini’ adlı anket, kadınların yüzde 55’inin ev aleti alırken en çok inovasyona önem verdiğini ortaya koydu.

        Öte yandan kadınların yüzde 20’si çevreye değer katan teknolojileri tercih ederken, yüzde 17’si ürünlerin ekonomik olup olmadığına dikkat ediyor, yüzde 8’i ise tasarım ve şıklığa önem veriyor.

        Türkiye’de Bosch, Siemens, Profilo ve Gaggenau markalarıyla tüketicilerine sosyal, çevresel ve ekonomik anlamda değer kazandıran ürünler geliştiren BSH Ev Aletleri A.Ş. ailesinin ‘en küçük yapı taşları’ olan küçük ev aletlerine yönelik bir anket düzenledi. BSH’nin üç ana nosyonu olan sürdürülebilirlik, enerji verimliliği ve inovasyon konusunda sağladığı öncülüğün ne kadar değerli olduğunu da gözler önüne seren anket, değişen ‘trendler’ ve ‘yaşam tarzlarına’ dair önemli bilgilerin yanı sıra küçük ev aletleri pazarının bugününe ve geleceğine ışık tutan bilgileri de ortaya koydu.

        Günümüzde küçük ev aletleri, tüketicilerin yaşama bakışını ve tercihlerini yansıtmakta önemli rol oynuyor. Değişen trendlerle birlikte tüketiciler artık evde daha çok zaman geçiriyorlar, evlerinde yemek pişirmeyi tercih ediyorlar, dolayısıyla da evlerine daha çok özen gösteriyorlar. Öte yandan çalışan, şehirli insanlar için ev işlerini hızlı yapabilmek de önemli bir ihtiyaç haline geldi.

        Bu nedenle tüketiciler, artık pratik olduğu kadar birden fazla ihtiyaca çözüm sunacak kaliteli ürünleri talep ediyor. Kurulduğu günden bu yana tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de tüketici alışkanlıklarındaki değişimleri çok yakından takip eden BSH Ev Aletleri, tüketici ihtiyaçlarına yönelik olarak, daha pratik ama aynı zamanda mükemmel sonuçları beraberinde getiren ürünler sunuyor.

        Geçtiğimiz günlerde BSH tarafından tüketici alışkanlıklarını ve değişen trendleri belirlemek üzere düzenlenen bir anket, hem pratik hem de çok yönlü olan bu ürünlere olan ilgiyi ortaya koyuyor.

        KADINLAR ÇEVRECİ VE INOVATIF ÜRÜNLERİ TERCİH EDİYOR

        Tüketicilerin küçük ev aleti satın alırken en çok neye önem verdiklerini belirlemek üzere 3.691 kişinin katılımıyla düzenlenen ‘Durma, Keşfet Kendini’ adlı anket, kadınların yüzde 55’ini (2.021 kişi) küçük ev aleti satın alırken en çok inovasyona önem verdiğini gösteriyor. BSH her yıl cirosunun yüzce 3'ünü Ar-Ge yatırımlarına ayırıyor.

        Öte yandan kadınların yüzde 20’si (742 kişi) küçük ev aleti satın alırken çevreye değer katan teknolojileri tercih ediyor. Bu da çevre bilincinin ülkemizde her geçen gün daha da yaygınlaştığını gösteriyor. Evlerde sarf edilen elektriğin yüzde 65’inin ev aletleri kaynaklı olduğu göz önüne alındığında Türk kadınlarının çevreyi öncelik olarak belirlemesinin önemi de daha iyi vurgulanmış oluyor.

        Kadınların yenilikçi yaklaşımların ardından en çok tercih ettiği çevreci yaklaşımlar, BSH’ın bir kez daha sürdürülebilirlik ve enerji verimliliğinde lider ürünlerinin tüketici ihtiyaçlarıyla ne denli örtüştüğünü kanıtlıyor. BSH, kahve makineleri ve mutfak robotları gibi akıllı çözümleri ile hem çevreye hem de topluma değer katan teknolojileriyle kadınların ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap veriyor. Son yıllarda BSH, enerji sarfiyatını tüm ürünlerinde önemli oranlarda azaltarak tüketicilerin bu duyarlılıklarına tercüman oluyor.

        Kadınların inovatif ve çevreci yaklaşımların ardından üçüncü sırada ürünlerin ekonomik değeri geliyor. Türk kadınlarının yaklaşık yüzde 17’si (629 kişi) küçük ev aletlerini seçerken ekonomik olup olmadıklarına dikkat ediyor, öte yandan tasarım ve şıklık 299 kişi ile son sırada yer alıyor.

        3.691 kişinin katıldığı ‘Durma, Keşfet Kendini’ isimli anket, BSH Ev Aletleri A.Ş.’nin değişen alışkanlıklarımız ve önceliklerimiz doğrultusunda ihtiyaçlarımıza net bir şekilde cevap verdiğini ortaya koyuyor.

        Küresel ısınma ve dünya nüfusundaki artışa paralel olarak, enerji tasarrufu ihtiyacının da giderek arttığı bilincinde olan BSH, sadece günümüzü değil geleceğimizi de iyileştiren teknolojiler üretmeye devam ediyor. BSH, üç ana nosyonu olan sürdürülebilirlik, enerji verimliliği ve inovasyon tutkusundan vazgeçmeden tüketicilerinin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayan ve hayatımıza keyif katan ürünleriyle hem trendleri belirliyor, hem de yaşam tarzlarımıza yön veriyor.

        GÜLÜMSETEN GERÇEKLER

        Amacı, kadınların dünyasına dair sırlara ışık tutmak olduğu kadar gülümsetmek de olan ‘Durma, Keşfet Kendini’ adlı anket ortaya koyuyor ki, kadınlar sanıldığı kadar pırlanta düşkünü değil. “Eşiniz/sevgiliniz önemli bir yıldönümünde pırlanta yerine hangisini alsa onu kafasında paralayacak kadar kızmazsınız?” sorusuna kadınların yüzde 39’u (1.463 kişi) “Yeter ki düşünsün, küçük bir tost makinesi bile beni mutlu eder” cevabını vermiştir. İkinci sırada ise yine çevreci görüş var: Birbirinden leziz yemekleri çok kısa sürede hazırlamayı sağlayan enerji tasarruflu bir mutfak robotu…

        Öte yandan olur da Türk kadınları bir adaya düşerse çoğunluk (1.193 kişi) adada kendilerine efsane bir Formula 1 pilotu ve onun hızına yetişirken bile harika görünecek saçlar için süper hızlı bir saç şekillendirici tercih ediyor. Neredeyse bir o kadar Türk kadını (1.098 kişi) ise ünlü bir İngiliz şef ile çok fonksiyonlu bir katı meyve sıkacağını adaya götürmeyi istiyor. Üçüncülüğü dünyanın en hızlı yüzücüsü ve onun yakalayacağı balıklarla hazırlanacak süper yemekler için özel bir ocak göğüslerken son sırayı Brezilyalı bir futbolcu ve tropik kokteyller hazırlayacak blender alıyor.

        Türk kadınlarının hayallerini süsleyen küçük ev aletleri ise tek dokunuşla saçlarında harikalar yaratacak bir saç şekillendirici ve yemeğin pişme durumuna göre renk değiştiren ocak...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ