Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Tüketici hakları Yıldız Holding ile Japon Nissin Food ortak oldu - İş-Yaşam Haberleri

        Japonya kökenli Nissin Food Holdings, Yıldız Holding bünyesinde bulunan makarna üreticisi Bellini Gıda'ya 23.5 milyon dolar karşılığında yüzde 50 ortak oldu. Yıldız Holding Grup Başkanı Dr. Zeki Ziya Sözen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu ortaklığı Türkiye pazarında gelecek vadeden kategoriler için konusunda uzman ve dünyanın saygın şirketleriyle ortaklıklar kurma stratejileri çerçevesinde kurduklarını ifade etti.

        29 FABRİKADA FAALİYET GÖSTERİYOR

        Sözen, "Makarna üretimi konusunda dünyada beşinci durumda olan Türkiye'de tüketim üretime oranla daha düşük seviyede bulunuyor. Şehirleşmenin yanısıra yemek alışkanlıklarının daha hızlı ve kolay hazırlanması yönündeki talep, özellikle makarna, erişte ve noodle konusunda Türkiye'de önemli bir potansiyele işaret ediyor" dedi. Türkiye'de hızlı şekilde makarna ve noodle yemek konusunda üretim yapan büyük çaplı bir şirket bulunmadığını belirten Sözen, bu alandaki potansiyelin yıllık 1 milyar porsiyon civarında olduğunu tahmin etti.

        Kurulacak olan Nissin Yıldız Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'ye Rekabet Kurumu onayları daha önce alınmıştı. Şirketin 2012 yılının ekim ayında operasyonlarına başlaması hedefleniyor. Yıllık gelirleri 3.2 milyar doları aşan Nissin Food, 11 ülkede 29 fabrikada yaklaşık 21 bin 900 çalışanı ile faaliyet gösteriyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ