Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Tüpraş 30 yaşında! - İş-Yaşam Haberleri

        16 Kasım 1983'de İzmit, İzmir, Kırıkkale ve Batman'da bulunan rafinerilerinin tek çatı altında toplanma kararı ile kurulan Tüpraş, rafinerilerinde düzenlenen kıdem armağanları töreniyle 30. kuruluş yıldönümünü kutladı.

        Genel Müdürlüğün bulunduğu İzmit Rafinerisindeki tören, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Tüpraş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, Koç Holding ve Tüpraş Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, Koç Holding CEO'su ve Tüpraş Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Durak, Koç Holding Denetim Grubu Başkanı Ali Tarık Uzun, Koç Holding Enerji Grubu Başkanı ve Tüpraş Yönetim Kurulu Üyesi Erol Memioğlu, Genel Müdür Yavuz Erkut ve Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın'ın katılımlarıyla gerçekleşti.

        Rafinerilerde düzenlenen kıdem armağanları dağıtım töreninde Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Genel Müdür Yavuz Erkut ve Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Erol Memioğlu çalışanlara hitaben konuşma yaptılar. Kuruluşunun 30. yılı olmasının Tüpraşlılar için ayrı bir önem taşıdığını ifade eden Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut, Batman Rafinerisinin 1955 yılında devreye alınışı ile rafinericilikte yarım yüzyılın geride bırakıldığını ve uygulanan teknolojik yeniliklerle rafineri yaşının 20 olarak hesaplandığını ifade etti.

        İzmit, İzmir, Kırıkkale ve Batman rafinerilerinde gerçekleştirilen törenlerde Tüpraş'ta 35, 30, 25, 20, 15, 10 ve 5. hizmet yıllarını dolduran 861 çalışan hizmet beratlarını aldı. Aynı günün akşamı İzmit, İzmir, Kırıkkale ve Batman'da gerçekleşen yedinci emekliler buluşmasına katılan, geçmiş dönemlerde görev yapmış her kademeden binlerce Tüpraş emekli çalışanı anılarını tazeleyerek hasret giderdi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ