Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Reza Zarrab, mal varlığı, tedbir, tedbir kararı kalktı, Zarrab\'ın mallarındaki tedbir kalktı mı, Zarrab\'ın malları - İş-Yaşam Haberleri

        Bülent CEYHAN / HT GAZETE

        Yolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerine başlatılan 17 Aralık operasyonu kapsamında rüşvetten tutuklanan İranlı işadamı Reza Zarrab’ın mal varlıkları üzerindeki tedbir kararı kaldırıldı. İstanbul 29. Sulh Ceza Mahkemesi’nin verdiği 3 sayfalık kararla, Zarrab’ın mal varlıkları üzerindeki ‘satılamaz’ ve ‘devredilemez’ kararı 42 gün sonra kaldırılmış oldu.

        TABLOYA DA EL KONMUŞTU

        Zarrab’ın gözaltına alınmadan önce el konulan mal varlıkları arasında ‘Challenger 300’ tipi özel jeti, ‘El Ganador’ adlı İngiliz yarış atı ve operasyondan iki gün önce müzayededen aldığı bir milyon liralık Nazmi Ziya’nın ‘Kendi Evi’ konulu tablosunun olduğu öğrenilmişti. 17 Aralık’taki operasyon öncesi ilk olarak Zarrab’ın sahibi olduğu Royal Holding’e ve bağlı olduğu Are Havacılık Şirketi’ne el konmuştu.

        İstanbul 18. Sulh Mahkemesi’nin tedbir kararı gereği el konulanlar arasında bu şirket üzerine kayıtlı Challenger 300 tipi özel jet de bulunuyordu. Are Havacılık’ın operasyon yetkisinin bulunmaması nedeniyle işletmesi MNG Jet tarafından gerçekleştirilen uçağın TC-RZA olan tescili, Reza Zarrab’ın adının harflerinden oluşuyor. Kanadalı Bombardier’in imalatı olan 2009 model jetin, Eylül 2012’de Zarrab tarafından Türkiye’ye getirildiği, fiyatının 12 ila 16 milyon dolar olduğu belirtiliyor. Challenger 300’ün liste satış fiyatı ise 24 milyon dolar.

        SARKUYSAN’DAN İSTİFA ETMİŞTİ

        Zarrab, 7 Ocak’ta Sarkuysan’ın yönetim kurulu üyeliğinden istifa etmişti. Amerika’daki Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’ne (NASA) bakır tel satan, ABD’de Sark-USA ile pazarlama, Sark-Wire ile de üretim yapan Sarkuysan’ın işleri zarar görmesin diye Zarrab’ı istifaya ikna ettiği iddia edilmişti.

        Foreks izni almak için bu lisansa sahip olan bir aracı kurumu satın almak isteyen Zarrab, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan izin alamamıştı. Zarrab, ‘Reisim’ diye hitap ettiği İranlı işadamı Babek Zencani\'nin İstanbul’da bekletilen altın dolu uçağının eksik belgelerini tamamladığını söylemişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ