Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Otopark ücretleri telefondan ödenebilecek - Makro Ekonomi Haberleri

        Yol ve Ulaşım İdaresi (RTA), telekomünikasyon şirketi Etisalat ile yapılan işbirliği neticesinde bu şirketin simkartını kullanan cep telefonlarından park ücreti ödenebileceğini bildirdi. Kullanıcıların daha rahat şekilde, zaman harcamadan ve bozuk para gerektirmeden saatlik park ücretini ödeyebilmeleri ve süre bitmeden tekrar uzatabilmelerini sağlayan 'mParking' adlı sistemin bölgede bir ilk olduğu belirtildi. Yetkililer, mParking sisteminin kademe kademe tüm şehre yayılacağını ifade etti.

        Ücretin ödenmesinin ardından kullanıcıya yine SMS ile e-bilet gönderilecek ve biletin süresi dolmadan 10 dakika önce uyarı mesajı yollanacak. Park süresini uzatmak için İngilizce veya Arapça evet kelimesinin ilk harfiyle beraber istenen ek saat süresini yine SMS göndermek yeterli olacak. Otopark görevlileri araçların ücret ödeyip ödemediklerini ellerindeki GPRS bağlantılı PDA ile kontrol edebilecek.

        Halen Dubai'de belediyeye ait otoparklarda saat başına mevkiye göre 20 ya da 40 cent ödeniyor. Makineden alınan kağıt biletin aracın ön camına görünebilecek şekilde yerleştirilmesi gerekiyor.

        Otopark görevlileri, park süresinin aşılması durumunda araca 28 dolar, hiç bilet alınmaması durumunda ise 41 dolar ceza kesiyor.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ