Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Mobilya sektörü Güney Afrika'yı fethetti - Makro Ekonomi Haberleri

        100’den fazla firmayla görüşmeler yapan Türk ihracatçılar çok sayıda iş bağlantısına imza attı. Küresel ekonomik kriz nedeniyle geleneksel pazarlarda yaşanan kayıpları telafi yolunu arayan ihracatçılar, dünyanın dört bir yanında görüşmelerini sürdürecek.

        Türk mobilya sektörü ihraç ürünlerinin tanıtımı, ihracatçı firmaların yurtdışı pazar paylarında artış sağlanması ve iki ülke iş çevreleri arasında işbirliği imkânlarını arttırabilmek amacıyla İstanbul İhracatçı Birlikleri organizasyonunda ve Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği’nin (MOSDER) öncülüğünde Güney Afrika Cumhuriyeti’ne yönelik ev, ofis, mutfak mobilyaları ve mobilya yan sanayini kapsayan “Sektörel Nitelikli Ticaret Heyeti Programı” düzenlendi. Güney Afrika’nın Johannesburg kentinde 08 - 13 Ağustos 2009 tarihleri arasında temaslarda bulunan ev, ofis ve mutfak mobilyası üreticisi 21 firma, dört günlük programda 100 den fazla Güney Afrikalı yatırımcı ve satın almacı ile temaslarda bulundu. İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Abdullah Tever ve İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Dr. Yasemin Demirdağ’ın da katıldığı heyet, birçok yeni firma ile iş bağlantısı kurulmasının ve yeni bayilik anlaşmaları imzalanmasının yolu açtı.

        Heyetin temaslarını değerlendiren Başkan Abdullah Tever, Küresel ekonomik krizle birlikte ihracatçının Avrupa gibi geleneksel pazarlarda ciddi kayıplar yaşadığını belirterek, “Türk mobilya sektörü dünyada mal satmadığı ülke neredeyse kalmadı fakat krizle birlikte ciddi gerilemeler yaşadık. Hindistan, Güney Afrika ve Kuzey Afrika gibi bölgelere yönelerek yeni pazarlar bulmaya çalışıyoruz. Ticaret heyetlerimizle durmaksızın kayıpları telafi etmenin yollarını arıyoruz. Bu anlamda Güney Afrika Cumhuriyeti Türkiye için büyük önem taşımakta. 50 milyonluk nüfusu ve gelişmiş ekonomisiyle önemli bir potansiyeli barındırıyor. Türk mobilyaları bu ülkede büyük ilgi topladı. Ülkenin en büyük 3 ithalatçısı gelip ürünleri inceledi ve anlaşmalar imzaladı. Firmalar yoğun ilgiden oldukça memnun döndüler. Güney Afrika Cumhuriyeti’ndeki firmalar ağırlıklı olarak Çin’den mal alıyor. Genellikle fiyat ve kalite konusunda yaşanan sıkıntılar hat safhada. Türk malları ise fiyat ve kalite anlamında çok iyi. Amacımız Türkiye’nin bölge ülkelerine ihracatını ciddi oranda artırmak” dedi.

        HEYETE KATILAN FİRMALAR

        İstikbal, Bellona, Mondi, Gala Mobilya, Kilim Mobilya, Alfemo, Yataş, İpek Mobilya, Yağmur Mobilya, Donat (Yerekonmazlar), Konfor, Doğtaş, Aldora, Kayalar Kimya, Dovi, Laressa, Family Group, Merit Mobilya, Dericioğulları, Kemerli Metal ve Solenne Ofis Mobilyaları

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ