Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Domuz gribi fiyatları tavan yaptırdı - Makro Ekonomi Haberleri

        Özellikle antibakteriyel jel gibi el temizleme ürünlerini üreten firmalar talebi karşılamakta güçlük çekerken, bu dönemde sayılamayacak kadar yeni markalar ortaya çıktı. Birçok temizlik firması, fazla satılması nedeniyle jel üretimine bile geçti. El temizleme jelleri, kalitesi ve miktarına göre 1 liradan başlıyor, 10 liraya kadar çıkıyor.

        Soğuk geçen bu dönemde vatandaşlar, temizliğin yanı sıra vücudun bağışıklık sistemini güçlü tutarak da hastalıktan korunmaya çalışıyor. Bu nedenle, aktarlar son yılların belki de en yoğun günlerini yaşıyor.

        Aktarların gelen aşırı talebi karşılamakta güçlük çekmesi, şifalı olduğu bilinen bazı ürünlerin fiyatlarını yükseltti.

        Domuz gribi hastalığına karşı en fazla tercih edilen ürünlerden ıhlamurun kilogramı 40-50, zerdeçal 30-35, zencefil 25-30, adaçayı 20-25, tarçın 15-20 liradan satılıyor.

        Bursa'da kurulu bir aktarın sahibi Gülçin Boztepe, bitki çaylarına olan talebin domuz gribi ile çok arttığını belirterek, bazı ürünleri yetiştirmekte zorlandıklarını söyledi.

        Son haftalarda domuz gribinin yayılması ile adı oldukça fazla duyulan ekinezyanın adete yok sattığını belirten Boztepe, ''Bu ürünün kilogram fiyatı 45 liradan 100 liraya çıktı. Alış fiyatlarımız inanılmaz arttı. Bu ürün çok talep görüyor ancak fiyatı nedeniyle az miktarlarda alınıyor. Buna rağmen ürün yetiştiremiyoruz. Diğer bitkilerde biz artış yapmadık ancak bazı aktarlarda bir miktar artış yapıldı'' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ