Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Vergi borcunu ödemeyenin banka hesabına haciz - Makro Ekonomi Haberleri

        Vergi İdaresi Başkanlığı'nın, vergi borcunu ödemeyen mükelleflerin bankadaki hesaplarına haciz koyduğu bildirildi. Devlete vergi borcu olup, yapılan tüm kolaylıklara rağmen vergi borcunu ödemeyen mükelleflere yaptırım uygulanmasına başlandı. Parası olup da vergi borcunu ödemeyen mükelleflerin peşine düşen, devlet otomasyon sistemiyle mükelleflerini takip edip, hangi bankada parası varsa anında haciz koyuyor. Parası olup da devlete vergisini ödemeyenleri sıkı takibe alan maliye, bu şekilde vergisini tahsil ederek kaçan mükellefleri de yakalıyor.

        Uygulama hakkında bilgi veren Samsun Vergi Dairesi Başkanı Şuayip Sevgi, Türkiye gelinde kayıt dışı ekonomiyi kayıt altına almak için Gelir İdaresi Başkanlığı'nın otomasyon çalışmalarını artırdığını, Ankara'da vergi istihbarat merkezindeki bilgisayarlarda, kaç tane borçlu mükellef var, bankalardaki, döviz, mevduat yarım, cari, vadeli vadesiz hangi hesaplarının olup olmadığının görüldüğünü söyledi.

        Gelirler İdaresi Başkanlığı'nın Türkiye genelinde çalışma başlattığını, bankada parası olup da borcunu ödemeyen mükelleflerin hesaplarına haciz konulduğunu belirten Sevgi, illerde vergi dairesi başkanlıklarının konuyu takip ettiğini, bankada parası olanların hesaplarına haciz konulduğunu kaydetti.

        Vergi ödemenin zor iş olduğunu ama devletin vergilerle ayakta durduğunun unutulmaması gerektiğini, bu paraların tahsil edilmemesi halinde ülkeye faiz yükünün geldiğini hatırlatan Sevgi, "Geçmişte yaşadığımız krizler unutulmamalı. 2001 yılından kayıt dışını kayıt altına almak için büyük çaba harcanmaya başlandı. İdari yapılanma tamamlandı. Bunun ardından sıkı bir çalışma başlatıldı. Vergi gelirlerinin tahsilatına önem veriyoruz. Denetim olmadığı içinde parası olanda vergisini ödemiyor. Bizler bireysel çıkarımızın önüne toplumsal çıkarımızı geçirdiğimiz zaman, devletimizi milletimizi sever duruma geleceğiz. Vergi borçlarına karşılık banka hesaplarına haciz gelince rahatsızlık duyuldu. Yapılması gereken görevi ifa ettik. Uygulama kapsamında Samsun'da 1 hafta içinde bin 292 mükellefin hesabına haciz konuldu ve 1 milyon 327 bin 545 YTL tahsilat yapıldı. Uygulamayla tahsilat ne kadar yerinde olduğunu gördük" dedi.

        Sevgi, vergi dairesi olarak mükelleflere her türlü kolaylığı sağladıklarını, buna rağmen borcunu ödemeye yanaşmayan mükelleflerin olduğunu, vergi borcunun mutlaka ödenmesi gerektiğinin hiç bir zaman unutulmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

        IHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ