Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Yabancı iş arkadaşım - Makro Ekonomi Haberleri

        Alejandra Jurado

        Dönmek istemiyorum

        Kolombiyalı'yım, 22 yaşındayım. Kendi ülkemde yıllarınızı üniversitede geçirdikten sonra maalesef hakkınız olan işi bulamıyorsunuz. İnternette dolaşırken bu iş olanağını keşfettim ve başvurdum. Türkiye'yi seçtim çünkü ABD ve Avrupa, Latin Amerikalılar için rahat yaşanacak yerler değil. Ufak tefek önyargılarım vardı, korkuyordum. Ama Türkiye'nin Batı'sının Avrupa'ya dönük olduğunu ve modern insanların da yaşadığını söylediler. Çevrem çok ilgilendi hatta benden etkilenip burada iş bulan bir arkadaşım oldu. Üç aydır buradayım. İş arkadaşlarım çok yardımcı oluyor. Günüm hem yurtdışı telefon görüşmelerini, mailleşmeleri yaparak hem de iş arkadaşlarıma İngilizce pratik yaptırarak geçiyor. İş çıkışlarında Asmalımescit'e, Tünel'e, Ortaköy'e gidiyorum. Burada mümkün olduğunca uzun süre kalmak istiyorum.

        Bianca Lucas

        Türk erkeklerini kötü sanıyorlar

        Annem Polonyalı, babam Avustralyalı. 18 yaşındayken üniversite eğitimim için Londra'ya yerleştim. İletişim fakültesi sinema bölümü mezunuyum. 21 yaşındayım. Mayıs'ta tatil için Türkiye'ye geldim. O kadar güzel şeyler yaşadım ki ülkenize âşık oldum. Çalışmak için Berlin'e gitmek istiyordum ama burası ağır bastı. Bir başka sebep de bir Türk erkek arkadaşımın olması. Bu işi daha bulmadan uçak biletimi almıştım. İnternette öylesine dolaşırken bu işi keşfettim. Türk insanını çok sevdim. Çok açık yürekli ve cömertsiniz. Dışa dönük ve sosyalsiniz. Biraz öfkelisiniz ama o kadar olur. Tek sorunum bazı erkeklerin kadınlara eşya gibi davranması. Tabii ki hepsi aynı değil. Burada üç Türk arkadaşımla yaşıyorum. Üçü de erkek. Hiçbir sorun yaşamıyorum.

        Simona Palumbo

        Türkler'le Sicilyalılar birbirine benziyor

        Sicilyalı bir İtalyan'ım. Uluslararası ilişkiler mezunuyum. Altı ay önce bu işe başvurdum. Şubattan beri buradayım. İtalya'da insanlar ülkeniz hakkında pek bir şey bilmiyor. Ben de bir kadın için tehlikeli olduğunu sanıyordum. Şimdi böyle düşündüğüm için utanıyorum. Aileme buraya yerleşeceğimi söylediğimde annem "Sen deli misin!" diye tepki gösterdi. Ona göre İtalya'da bu kadar iyi bir eğitim aldıktan sonra Türkiye'de kariyer yapmak yanlış. Ama buraya gelince fikirleri değişti. Burada haftanın altı günü, sabah sekizden akşam altıya kadar çalışıyorum. Hem yöneticilere İngilizce öğretiyor ve pratik yapmalarını sağlıyorum hem de yabancı müşterilerle iletişimi sağlıyorum. İş arkadaşlarım artık dostlarım oldu, iş çıkışı onlarla yemeklere, eğlenceye gidiyorum. Artık kendimi buraya ait hissediyorum. Osmanbey'de bir sokak düğünü alayına katılıp herkesle tanışıp kaynaşacak kadar seviyorum burayı. Geleceğimi burada kurmak istiyorum.

        Kevin Ramirez

        Herkes beni Türk sanıyor

        23 yaşındayım, Kolombiyalı'yım. Modern diller bölümünden mezunuyum. İspanyolca dışında İngilizce, İtalyanca ve Fransızca biliyorum. Türkçeyi de yavaş yavaş öğrenmeye başladım. Buradaki işimi Alejandra sayesinde buldum. İki buçuk aydır buradayım, bir tekstil firmasında çalışıyorum. Dokuzda iş başı yapıyorum, hem iş arkadaşlarımla İngilizce sohbet ediyorum hem şirketteki yurtdışı görüşmelerini sürdürüyorum hem de gelen yabancı konuklarla ilgileniyorum.

        Nicole Heater

        Amerikalılar Türkleri sever

        Amerikalı'yım. San Diego doğumluyum. 24 yaşındayım. İtalya'da Antropoloji okudum. Ardından Avrupa'da yaşamak istediğime karar verdim ve buralarda iş aramaya başladım. Aklımda her zaman Türkiye'ye özellikle İstanbul'a gelmek vardı. Klişe olacak belki ama doğu ile batının buluşma noktası olduğu için beni cezbediyor bu şehir beni. Ailem de kararımı onayladı. Keşke ülkenizi ve kültürünüzü biraz daha çok tanıtabilseniz. Geleli henüz 1 hafta olmadı. Önümüzdeki hafta da işe başlıyorum. İstanbul, rengârenk ve inanılmaz hareketli bir şehir. Boğaz'a karşı çay içmek gibisi yokmuş.

        Melda GÜNGÜL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ