Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Liverpool da sponsorluk istedi - Makro Ekonomi Haberleri

        Hertha Berlin’le sponsorluk anlaşması yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na İngilizlerin ünlü takımı Liverpool’dan “Bize de sponsor olun” teklifi geldi. Yıllık 1 milyon sterlinlik bedelde indirim sağlanırsa ünlü Anfield Road Stadı’nda reklam ve maç izleyen İngiliz taraftarlara da Türkiye tatili verilecek İspanya ile sponsorluk anlaşmasını bitiren İngilizlerin ünlü takımı Liverpool, son dönemde turizmin yükselen yıldızı haline gelen Türkiye’nin kapısını çaldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Almanya Birinci Lig ekiplerinden Hertha Berlin ile yaptığı sponsorluk anlaşmasından sonra Liverpool ile de turizm sponsorluğu için de masaya oturdu.

        Yıllık 1 milyon sterlinlik (2.8 milyon TL) bedelde indirim sağlanırsa Bakanlık tarafından Liverpool’un resmi maçlarında taraftarlara tatil hediyesi verilecek. Bunun yanı sıra Liverpool’un ‘Asla Yalnız Yürümeyeceksin’ sloganı ile ünlü Anfield Road Stadyumu’nda Türkiye’nin tanıtımı ile ilgili reklam filmleri dönecek. Alınan bilgilere göre geçen hafta Galatasaray ile İstanbul’da karşılaşan Liverpool’un yöneticileri Turizm Bakanlığı yetkilileri ile bir araya geldi.

        1 MİLYON STERLİNDE İNDİRİM İSTEDİK

        Kırmızı beyazlı takımın yöneticileri bu yıl İspanya’nın 2009’da imzalanan turizm sponsorluğu anlaşmasının sonuna gelindiğini belirterek, Türkiye’nin bunun yerini alması için teklifte bulundu. Türkiye tarafı ise bedeli yüksek bularak indirim istedi. Tarafların görüşmeleri devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, yurtdışında futbolun tanıtımda etkisi olduğunu belirterek, “Özellikle İngiliz pazarından daha fazla turist çekmek için çalışmalarımızı hızlandırdığımız bu dönemde böyle bir fırsatın gelmesi çok iyi oldu. Ancak fiyatta biraz indirim yapmaları gerekiyor” dedi. Taşbaşı, tanıtım faaliyetleri çerçevesinde hedefledikleri pazarlarla ilgili olarak futbol takımlarıyla görüşme yaptık larını da söyledi.

        ŞANSLI KOTUKLARA TÜRKİYE TATİLİ

        Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Hertha Berlin arasında geçen hafta varılan 360 bin Euro değerindeki sponsorluk anlaşmasına göre mavi beyazlı takımın evindeki maçlarında Türkiye’nin logoları yer alırken, maçların devre aralarında Türkiye’yi tanıtan reklam filmleri yayımlanacak. Ayrıca 2 şanslı taraftarın koltuk numarasına göre çekiliş yapılarak ücretsiz Türkiye tatili hediye verilecek. Liverpool ile anlaşmanın sağlanması halinde İngiliz taraftarlara da aynı uygulamanın yapılacağı belirtildi. Ayrıca Turespana’nın yaptığı gibi Anfield Road’a maç izlemek için gelenleri yerel Türk yemekleriyle tanıştırma aktivitesi de olabilecek.

        Ünsal Ereke-HT EKONOMİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ