Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para TOBB'dan Afrika'ya yardım - Makro Ekonomi Haberleri

        Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB), Afrika'daki açlık felaketi için başlatmış olduğu yardım kampanyasının tüm hızıyla sürdüğünü, ayni yardımların da İstanbul Ambarlı limanında Burak-A adlı gemiye yüklenmesine başlandığı bildirildi.

        TOBB'dan yapılan yazılı açıklamada, yardımların, yükleme işleminin tamamlanmasının hemen ardından Somali'ye doğru yola çıkacağı belirtildi.

        Açıklamaya, göre, TOBB'un Afrika'daki açlık felaketi için başlattığı yardım kampanyası kapsamında bugüne kadar ayni olarak 46 bin kilogram un, 18 bin 250 kilogram ayçiçeği ve 43 bin kilogram tuz yardımı yapılırken, İstanbul Ticaret Odası da acil sıhhi malzemelerin gönderilmesi için 196 bin 350 lira ile uçak kiralama konusunda sponsor oldu.

        AYNİ YARDIMLAR YOLA ÇIKACAK

        Ayni yardımların Türk bandıralı yardım gemisi Burak A'ya yükleme işleminin başlatılması nedeniyle bir tören düzenlendiği ifade edilen açıklamada, törene Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, Türk Kızılayı Başkan Vekili Ahmet Lütfi Akar ve AFAT Başkan Vekili Ejder Kaya ile TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Yalçıntaş'ın katıldığı kaydedildi.

        Açıklamada, Süveyş Kanalı, Aden Körfezi ve Mogadişu güzergahını izleyecek gemi yolculuğunun hava durumuna göre en fazla 18 gün sürmesi beklendiği belirtildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ