Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Türkiye'de vergi tablosu çarpık - Makro Ekonomi Haberleri

        HABERTURK.COM'un Vergi Raporu'nun yankıları sürüyor. Gelir İdaresi eski Başkanı Osman Arıoğlu, "Bütün gelişmiş ülkelerde servet belirli eldedir. Ama ülkeler büyümesini devam ettirdikçe gelir dağılımını devletler dengeli hale getirir" dedi. Türkiye'deki tablonun çarpık olduğunu belirten Arıoğluşöyle konuştu, "Vergi rekortmenleri listesindeki isimler, kar dağıtımında listeye giren isimler. Vergi rekortmenleri listesinde bu nedenle uyumsuzluk olabilir.

        Bir de mülk zengini aileler var. Bir kişinin binlerce dönüm arazisi de olsa 5 yıldan sonra gelir vergisi ödemiyor. Stopaj yoluyla vergi ödeyenler bu listeye girmiyor. Kent rantını nakite çevirenler bu listeye girmiyor."

        VİDEO İÇİN TIKLAYIN

        Türkiye kayıtdışlılığın da yüksek olduğunu vurgulayan Arıoğlu,vergi anlamında da bunu önlemediğini belirtti."Son beş yılda bilgi işlemde yenilikler kayıtdışı kalan hükümlerin başka gelir mekanizmasıyla eskiden olmadığı kadar yakından takip edebiliyor" diyen Arıoğlu, "İnsanların alışkanlıkları da var. Kayıtdışında en önemli etkenlerden biri de alışkanlıklar"dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ