Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Türkmenistan, Pakistan'a elektrik enerjisi satmayı planlıyor - Makro Ekonomi Haberleri

        Resmi temaslar için Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bulunan Pakistan Dışişleri Bakanı Hina Rabbani Khar, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından kabul edildi.

        Görüşmede Türkmen doğalgazını Afganistan üzerinden Pakistan ve Hindistan'a ulaştıracak, TAPI boru hattı projesinin ele alındığı bildirildi.

        İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik konuların ele alındığı görüşmede ilk kez Türkmen elektriğinin Afganistan üzerinde Pakistan'a ulaştırılması gündeme geldi. Konunun detaylarıyla ilgili açıklama yapılmazken, konunun yetkili kurumlar arasında müzakere edileceği belirtildi.

        Görüşmeden sonra basına konuşan Bakan Khar, Türkmenistan'ın önemli ortakları olduğunu söyledi.

        Görüşmede ülkeler arasındaki ticaretin artırılması için ortak fuarlar ve iş forumlarının düzenlenmesinin faydalı olacağı vurgulandı.

        Bakan Khar ve beraberindeki heyet, Türkmenistan-Pakistan hükümetlerarası ekonomik komisyonu 3. dönem toplantısına da katıldı. Türkmenistan Dışişleri Bakanı ve Devlet Başkanı Yardımcısı Raşit Meredov'un Türkmen tarafına başkanlık ettiği toplantıda, iki ülke arasındaki mevcut işbirliği alanları masaya yatırıldı.

        Toplantıda sonrasında iki ülke dışişleri bakanları işbirliğinin daha da arttırılmasını öngören protokole imza attı. Hükümetlerarası ekonomik komisyonu 4. dönem toplantısının, 2013 yılında İslamabad'da yapılması kararlaştırıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ