Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Borsada satışların ayak sesleri! - Para Haberleri

        HABERTURK.COM

        EKONOMİ SERVİSİ

        Düşüşün başladığı borsada satışların devam edebileceğine yönelik ilk sinyal Morgan Stanley'den geldi.

        Uluslararası yatırım kuruluşu Morgan Stanley, Türkiye ve Güney Afrika hisse senetlerinin portföylerindeki ağırlığını piyasa seviyesinden piyasanın altı seviyeye çekti.

        Morgan Stanley, bu piyasaların yerine ise Meksika, Endonezya ve Malezya'nın portföylerindeki ağırlığını arttırdı.

        Meksika ve Endonezya hisse senetlerinin portföylerindeki ağırlığını piyasanın altı seviyeden piyasa seviyesine çekerken, Malezya hisse senetlerinin ağırlığını ise piyasanın üstü seviyeye çekti.

        Böylece Türkiye ve Güney Afrika, kurumun piyasanın altı ağırlığa sahip ülkeler olarak belirlediği Filipinler, Kolombiya, Tayland, Peru, Macaristan, Şili ve Fas'ın olduğu gruba dahil edilmiş oldu.

        Morgan Stanley halen Kore, Rusya, Brezilya, Çek Cumhuriyeti, Çin ve Malezya gibi ülkelerin hisse senetlerini piyasa ağırlığının üstünde bir seviyede tutuyor.

        Türk hisse senetleri, Morgan Stanley'in gelişmekte olan ülkeler endeksi olan MSCI EM endeksinde yüzde 1.78 ağırlığa sahip. Bu endekste en yüksek ağırlığa sahip ülkelerse yüzde 18.28'le Çin, yüzde 15.91'le Brezilya, yüzde 13.42 ile Kore ve yüzde 10.76 ile Tayvan.

        TL HIZLA DÜŞEBİLİR

        Aslında hem Türkiye'nin hem de Güney Afrika'nın ucuz hisse senedi piyasaları grubunda yer aldığına raporunda yer veren Morgan Stanley, fakat her iki ülkenin de bazı makro riskler taşıması nedeniyle portföy ağırlığının düşürüldüğünü ifade etti.

        İki ülkenin de kur riski taşıdığına dikkat çeken Morgan Stanley, analistlerinin TL, Afrika Rand'ı ve Endonezya Rupi'sinin mevcut seviyelerden en fazla düşüş potansiyeli taşıyan kurlar olduğunu tespit ettiklerini açıkladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ