Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Altına hücum! - Para Haberleri

        Hindistan'da düğün, doğum ve festivallerden dolayı altın alımı artınca ülkenin geçen yılın dördüncü çeyreğindeki altın ithalatı da yüzde 62 yükseldi.

        Dünyanın en büyük altın kullanıcısı Hindistan'ın altın ithalatı geçen yılın dördüncü çeyreğinde, ithalat vergilerinin yükseltieleceği beklentisi ve düğün ve festivallerden kaynaklanan talep dolayısıyla yüzde 62 yükseldi.

        Dünya Altın Konseyi'nden bugün yapılan açıklamaya göre, Hindistan'ın altın ithalatı, geçen yılın son üç aylık döneminde, geçen yılın aynı dönemindeki 157 tondan ve önceki çeyrekteki 223 tondan 255 tona yükseldi. Ancak bu artışa karşın, Hindistan'ın altın ithalatı, 2011 yılındaki seviyesi olan 969 tondan yüzde 11 düşerek, 2012 yılında 860 tona indi.

        Hindistan geçen yıl, hükümetin cari açığı düşürme çabaları dahilinde, altın ithalatına uyguladığı vergiyi üç katına çıkardı ve 21 Ocak itibariyle yüzde 6'ya yükseltti. Merkez Bankası, cari açığın yaklaşık yüzde 80'inin altın ithalatından kaynaklandığını kaydetti.

        Altın kullanımı, Dünya Altın Konseyi'ne göre, dördüncü çeyrekte, geçen yılın aynı dönemindeki seviyesi olan 185.5 tondan 261.9 tona çıktı. Mücevher talebi ise yüzde 35 artarak 153 tona çıkarken, yatırım amaçlı altın sikke ve çubuk alımları yüzde 51 sıçrayarak 108.9 tona ulaştı.

        Yeniden kazanılmış metal dahil toplam arz, 2011 yılındaki 1,039 tondan geçen yıl 987 tona indi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ