Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun Apple ilk Android uygulaması olan 'Move to iOS' yayınladı - Teknoloji Haberleri

        Apple, resmi olarak ilk defa Android platformu için hazırladığı “Move to iOS” uygulamasını, Google Play üzerinde yayınladı! İşte Apple'ın ilk Android uygulamasının detayları!

        Android platformunda yer alan ilk uygulamasını yayınlayan Apple, Android kullanıcılarının iPhone'a geçişini kolaylaştırdı. ABD merkezli şirketin bu adımının ardından 2013'te yaptığı gibi bir değişim programı başlatması bekleniyor.

        ANDROİD'DEN iOS'A GEÇİŞİ KOLAY HALE GETİRDİ

        Android platformunda çalışan ilk uygulamasını geliştiren Apple, tahminlerin aksine bu platforma kendi uygulamalarını getirmek yerine 'Move to iOS' isimli bir uygulamayı kullanıma sundu. Google Play Store üzerinden kullanıma sunulan uygulama sayesinde Android kullanıcılarının iOS platformuna geçmeleri oldukça kolay hale getirildi. Söz konusu uygulama Android kullanıcılarının bilgilerini buluta aktarıyor ve kullanıcıya bir PIN kodu veriyor.

        “Move to iOS “ nasıl çalışıyor?Bulut tabanlı çalışma şekline sahip olan “Move to iOS” uygulaması, sadece birkaç adımla kullanıcıların bilgilerini buluta aktarıyor ve kullanıcıya bir PIN kodu ulaştırıyor. Yeni iPhone modeline geçen bir Android kullanıcısı da, iPhone aktifleştirme sırasında dilerse bu PIN kodunu girerek, eski Android cihazındaki belirtilen tüm kategorilerin verilerini, kayıpsız olarak aktarmış oluyor.

        ESKİ CİHAZLARDAKİ BİLGİLER iPHONE'A AKTARILABİLECEK

        Android'i terk edip iPhone'a geçen kullanıcılar bu PIN kodu sayesinde eski cihazlarındaki bilgileri iPhone'a aktarabilecek. Şirkete yakın kaynaklara dayandırılan iddialara göre, kısa süre sonra değişim programını devreye sokacak olan Apple, Blackberry ve Android işletim sistemi ile çalışan akıllı telefonlarını Apple Store'lara getiren kullanıcılara indirimli iPhone satacak. Apple 2013'te de bir programı devreye sokmuş, kampanya sadece eski model iPhone'ları kapsamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ