Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Wirofon ve Vitamin dünyaya açıldı - Teknoloji Haberleri

        Türk Telekom Grubu, Vitamin'i, Malezya ve Çin başta olmak üzere uzak doğu pazarlarına ve Wirofon teknolojisini Çin, Umman, Mısır, Ürdün, Hindistan, Almanya, Endonezya ve Malezya'ya ihraç etmek için görüşmeler sürdürüyor. Türk Telekom Grubu Ar-Ge Direktörü Enis Erkel, Türkiye'nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojisi şirketi Türk Telekom'un, sabit hat ve GSM'den geniş bant internete kadar bütünleşmiş telekomünikasyon hizmetleri verdiğini anlattı.

        VİTAMİN SUUDİ ARABİSTAN'DA KULLANILMAYA BAŞLANDI

        Erkel, Türk Telekom'un grup şirketlerinden Sebit'in yüzde yüz yerli eğitim yazılımı olan Vitamin'in ABD pazarına yönelik versiyonu Adaptive Curriculum'un yurt dışında önemli başarılar elde ettiğini ve Amerika'da ''pazarın dinamiklerini değiştiren bir ürün'' olması nedeniyle bilişim dünyasının Oscar'ı kabul edilen Codie ödülünü almaya hak kazandığını belirtti. Enis Erkel, sözlerine öyle devam etti: ''Türk Telekom'un teknoloji kaplanları, dünyaya teknoloji ihracat ediyor. Sebit, 2007 yılında Adaptive Curriculum markası ile Amerika pazarına da girdi. Sebit'in eğitim yazılımı Vitamin, İngilizceden sonra İspanyolca ve Arapça dahil farklı dillere tercüme edildi. Bugün Suudi Arabistan'da kullanılmaya başlanan Vitamin'in Arapça ve İspanyolca versiyonlarının Orta Doğu ve Güney Amerika'ya da yayılması için çalışmalar başlatıldı. Vitamin'in, Malezya ve Çin başta olmak üzere Uzak Doğu pazarlarına ihraç edilmesine yönelik görüşmeler sürüyor.''

        WİROFON, YURT DIŞINDA ÇOK RAĞBET GÖRDÜ

        Erkel, kullanıcıların kendi sabit telefon tarifelerini kullanarak, internet üzerinden yurt içinde ve yurt dışında arama yapmalarını sağlayan Wirofon'un 2009'da hizmete girdiğini, abone sayısının da bu yılın Mart ayı itibarıyla 121 bin 170'e ulaştığını ifade etti. Wirofon teknolojisinin ihracatı için Çin, Umman, Mısır, Ürdün, Hindistan, Almanya, Endonezya, Malezya gibi pazarlarda görüşmeler devam ediyor'' dedi. Erkel, TTNet'in geçen ay pazara sunduğu WebTV hizmeti Tivibu'nun bir ayda 110 bin kullanıcıya ulaştığını dile getiren Erkel, Türk mühendislerce üretilen Tivibu'nun yurt dışına satışına yönelik bir proje yürüttüklerini kaydetti. Türk Telekom'un teknoloji şirketleri Argela ve İnnova'nun Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Asya pazarlarına yönelik faaliyetlerini sürdürdüğünü anlatan Erkel, ''Argela aynı zamanda Amerika pazarında da faaliyet gösteriyor. Argela ile İnnova'nın Dubai'de ortak olarak kurduğu IVEA şirketi, grubun Orta Doğu'daki etkinliğini artırıyor. İnnova ayrıca Arnavutluk, Katar, Kazakistan ve Suudi Arabistan'a da ürün ihraç ediyor'' diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ