Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Teknolojide Lüks IFA 2012 tüketici elektroniği fuarı bu sene ünlü markaların "yeni ürün" yağmuruna sahne oluyor - Teknoloji Haberleri

        Selin Kunt Zengin / HT Ekonomi

        skunt@haberturk.com

        Bilişim devleri bu günlerde Berlin'e çıkartma yapıyor. Her sene düzenlenen Berlin IFA tüketici elektroniği fuarı bu sene özellikle mobil cihazların gövde gösterisine dönüşecek. Dün gece basın lansmanı yapılan fuar 31 ağustos - 5 eylül arasında ziyaretçilere kapılarını açacak.

        Fuarda Sony, Samsung, Panasonic, Philips ve diğer önemli markaların fuar boyunca dikkatleri üstlerinde tutmak için önemli açıklamalar, ürün lansmanları yapması bekleniyor. Apple ise tüm bu şaşaanın dışında kalmayı tercih ediyor.

        Dün gece yapılan basın lansmanının en gözde cihazı Samsung Galaxy Note 2 oldu. Ürünün ilk duyurulduğu zaman bıraktığı intibanın aksine beklendiğinden daha ufak boyutlara sahip olması dikkat çekti. Özel kalemiyle pek çok işlevi yerine getiren mini tablet fuar tüketiciye açıldığında ziyaretçilerin en gözde ürünlerinden olacağa benziyor.

        Fuarın en çok konuşulacak konularından biri kuşkusuz, Microsoft'un "laptop ve tablet arasındaki boşluğu dolduracak" iddiasıyla tanıttığı yani işletim sistemi Windows 8 işletim sistemi ve onu kullanan cihazlar olacak. Özellikle Samsung'un yeni anons ettiği Windows'lu ilk cihazı şimdiden bilişim dünyasının en popüler konuları arasına girdi. Elbette Sony, Toshiba, Lenovo -'nun da yeni işetim sisteminin kullanıcıları arasında olacağını unutmamak gerek.

        Bir diğer gözde tema ise elbette cihazlar arası iletişim olacak. Bir süredir majör oyuncuların tüketici elektroniğine yönelik farklı ürünlere sahip olmasıyla mobil dünyada iletişim cihazlar arası boyuta taşındı. akıllı telefon üreticisi bir firma artık onu yine aynı markanın televizyonu, fotoğraf makinesi ve yazıcısıyla iletişim kurabilecek niteliklerle donatıyor. Dolayısıyla fuardaki standaların popüler şovlarında cihazlar arası iletişim öenmli bir yer tutacak. Özellikle Sony ve Panasonic'in bu alandaki yenilikleriyle adeta şov yapması bekleniyor. Mesela "One Sony" sloganı altında firma yeni bir tablet, WiFi bağlantılı bir fotoğraf makinası ve 4K televizyon (4 kat HD çözünürlük) tanıtacak ve bu cihazların hepsi birbiriyle içerik alışverişinde bulunup iletişim kurabilecek.

        Fuara en sıkı hazırlanan firmalardan olan Sony'nin yenilikleri bununla da sınırlı değil, ultrabooklara apırlık veren firma ayrıca surf-slider özelliğine sahip laptop/tablet hibridi Vaio Duo 11 veTap 20 modelleri ve de 20 inçlik tabletiyle gövde gösterisi yapmaya hazırlanıyor.

        Samsung'un Galaxy Camera'sı da bir başka ilginç ürün. Bu fotoğraf makinası Android işletim sistemine sahip olmasıyla bir ilk. Üründe ayrıca 3G ve 4G network bağlantısı da bulunuyor böylece çekilen fotoğraflar anında paylaşıma hazır hale geliyor.

        Archos firmasının oyun konsolu tarafında geliştirdiği yeni model ürünü iPad’in sürüklediği tablet PC’lerden etkilenmiş. 7 inch boyutunda ekrana sahip olan konsol, sahip olduğu yüksek teknoloji sayesinde iki elle gelişmiş seviyede oyunların oynanmasına aracılık edecek. 1,5 GHz hızında işlemcisi bulunan ürün dokunmatik ekran, 8 G’lık yerleşik hafıza kapasitesi (Micros SD kartla 64 GB’a kadar çıkabiliyor), kablosuz internet tarafında Wi-Fi, televizyonlara bağlantı için HDMI çıkışıyla birlikte geliyor. Avrupa’da 150 euro’luk fiyatla satılması beklenen konsol Ice Cream Sandwich işletim sistemi üzerinde çalışıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ