Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Yurtiçi Tatil Fırsatları Arapça site - Turizm Haberleri

        Kültür ve Turizm Bakanlığı, hızla gelişen Arap turizm pazarına yönelik Arapça internet sitesi açtı.

        Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, açıklamada, Arapça yayın yapan turizm sitesinin Türkiye'ye gelecek Arap turist sayısını daha çok artıracağını söyledi.

        Taşbaşı, Türkiye'nin yurt dışındaki müşavirliklerinin web sitelerinde, bulundukları ülkelerin dilleriyle Türkiye tanıtımı yapmalarını istediklerini vurgulayarak, ''Dubai Kültür ve Tanıtma Ataşeliği bunu başlattı. Bundan sonra Arap dünyasından gelecek ziyaretçi sayısında ciddi bir artış olacağını umuyoruz'' dedi.

        Dubai'nin Arap devletlerinin ve bölgedeki sanayi ve ticaretin merkezi konumunda olduğunu belirten Taşbaşı, ''Dünyadan gelen her şey Arap dünyasına dağılımı buradan yapılıyor. Onun için Dubai'yi önemsiyoruz. Dubai'yle Türkiye'nin ilişkilerinin daha büyük boyutlarda gelişeceğini umuyoruz'' diye konuştu.

        GÜNCEL ARAPÇA SİTE

        İngilizce, Arapça ve Türkçe olmak üzere üç dilde yayın yapan sitenin Arap turistlerin Türkiye hakkında bilgiye ulaşmasını kolaylaştıracağını dile getiren Taşbaşı, bu sitesin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayınlanan güncel Arapça site olma özelliğini de taşıdığını vurguladı.

        Taşbaşı, Türkiye'nin kültürü, tarihi, mutfağı, yaşam biçimi, sanatı ve önemli destinasyonların tanıtımlarının www.tourismturkey.ae adresindeki sitede ele alınacağını bildirerek, burada, Arapların en çok ziyaret ettiği İstanbul, Yalova, Karadeniz, İzmir, kaplıca turizmi, doğa turizmi ve alışverişin ön plana çıkarılacağını söyledi.

        Sitede, Türkiye'de gerçekleşen kültürel ve sanatsal etkinlikler hakkında bilgilerin de bulunacağını dile getiren Taşbaşı, Arapça hazırlanan Türkiye broşürünün de kullanıcıların hizmetine sunulduğunu kaydetti.

        Taşbaşı, aynı uygulamanın Türki devletler için de yapılacağını sözlerin ekledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ