Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Ekrem İmamoğlu: 16 milyon İstanbullu kazandı

        31 Mart terel seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı yeniden kazanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, on binlerin toplandığı Saraçhane'deki belediye binası önünde vatandaşlara seslendi.

        Seçimi 16 milyon İstanbullunun kazandığını belirten İmamoğlu, "Kutlu olsun. Bu seçimin kaybedeni yok. Bizim olduğumuz yerde öteki yok. İstanbul'a hayırlı olsun. Bu şehrin canım insanlarına, çeşitliliğine, milletin her ferdine, her inancına, Alevisine, Caferisine, Şafisine, bütün mezheplerine, bu şehrin Kürtlerine, bu şehrin Çerkezine, bu şehrin her etnik kökenden insanına hayırlı olsun." dedi.

        MİLLETİN PARASI MİLLETİN OLDU

        İmamoğlu konuşmasında şunları kaydetti;

        "Bu seçimle birlikte, bu şehri baskısı altına alan, 2019'dan bu yana birçok kötülüğü kenara ittik. İsrafı kenara ittik. Bu şehrin parasının çarçur edilmesini kenara ittik. Bu şehrin bütçesine bereket geldi. Bu şehirde yeni bir kültür başladı. Milletin parası artık milletin oldu.

        Bu başarıya hep birlikte beş yıl önce başlayan o güçlü demokrasi yolculuğuyla başladık. Hep birlikte iyi dilin, güzelliğin, insanlarıyla bir olmanın anlayışını temsil ettik. Ama buradan bazı teşekkürleri etmek istiyorum. Bu başarıya değer katan ve bu yolculuğu en güçlü şekliyle birlikte, tasarlayarak, İstanbul'da güçlü bir başarı elde etmemize vesile olan Genel Başkanım Sayın Özgür Özel'e teşekkür ediyorum. Onun nezdinde partinin bütün üst yönetimine ve temsilcilerine, milletvekillerine, MYK'ya, PM üyelerimize teşekkür ediyorum.

        16 MİLYON İSTANBULLUYA TEŞEKKÜR EDİYORUM

        İstanbul'da muazzam bir organizasyonla bugün tek bir oyumuza bile zeval gelmemesi adına organize çalışan güçlü parti örgütümüzü koordine eden İl Başkanımız Özgür Çelik'e teşekkür ediyorum.

        İstanbul İttifakı, toplumun içselleştirdiği, bu seçimde halkın ittifakı olduğunu ve bu ittifakı sandıkta kuran, burada onu paylaşan, 16 milyon İstanbulluya teşekkür ediyorum. Yürekten şükranlarımı sunuyorum.

        KANAL BİTTİ, İSTANBUL YAŞAYACAK

        İstanbul'un bu akşam verdiği tarihi mesajı nasıl ki bize vermişse hükümet yetkililerine de verdi. Verdiği talimat şu, "İstanbul'a hizmette kardeşim seçilen seçilene saygı gösterecek. Seçilen seçilene zulüm yapamaz, dayatmacılık yapamaz, vesayet kuramaz. Ne dediniz? 'Kanal yok, İstanbul var' anal bitti, İstanbul yaşayacak.'

        İstanbul bu akşam demiştir ki, 'Sayın Cumhurbaşkanı 18 aydır bir imzayı esirgedin. Sefaköy-Beylikdüzü metro hattını imzala. İstanbul o hizmeti hemen alsın. Engelleme. İşine bak.' demiştir. 'Bu kentin sağlığını, yeşilini, denizini korumak için yapılacak tesisler için imza at, bekletme.' demiştir. İstanbullu daha ne desin. Siz her mesajı verdiniz. Bakacağız, alacaklar mı, almayacaklar mı? Umarım alırlar. Bir kişinin vesayeti bitmiştir. Millet kazandı millet!"

        "ŞU ANDA YÜZDE 40'A DOĞRU VERİYE SAHİBİZ"

        Ekrem İmamoğlu, ilk açıklamasında da şunları kaydetmişti.

        "Ramazan ayının güzellikleri ile geçmesini ve bütün duaların kabul olmasını dilerim. Sizleri İstanbul CHP İl Başkanlığımızdan çok değerli il başkanımız sayın Özgür Çelik başkanımızla selamlıyoruz. Bu aşamada siz kıymetli vatandaşlarımızı ve özellikle değerli basın mensuplarımızı, sandık başında görev yapan dostları, vatandaşlarımızı bilgilendirmeyi hissettik.

        Şu anda yüzde 40'a doğru giden bir veriyi sahibiz. Şunu söyleyebilirim ki, veriler doğrultusunda vatandaşımızın teveccühü, bize olan inancı karşılığını göstermiş durumda.

        REKLAM

        "ÇOK CİDDİ BİR VERİ SİSTEMİMİZ VAR"

        Şu anda verileri takip ediyoruz. Çok güçlü ekibimiz var. İl başkanımızın liderliğinde, çok ciddi bir veri akışı sistemimiz var. Sandık başlarında, ilçe başkanlığımızda bir de tabii ki İstanbul Gönüllüleri vasıtasıyla.

        "BU FOTOĞRAF BİZİ ZİYADESİYLE MEMNUN ETMEKTE"

        Şu an görmüş olduğumuz fotoğraf bizi ziyadesiyle memnun etmekte. Hiçbir seçim bitmeden sonuçlanmaz. Şu anda tasnif işlemleri devam ediyor. İBB oyları tasnif ediliyor öncelikli olarak. Biz ilk etapta İBB oylarını görebiliyoruz. Onun üzerinden konuşabiliyoruz.

        Ancak bizim için çok önemli, en az İBB kadar ikin doküman daha var. Bunlardan bir tanesi ilçe belediye başkanlığı verisi bir diğeri de ilçe meclis üyeliği verisi. Bu her iki tutanak da bizim bu seçimde elde etmek istediğimiz verilerin bütüncül sonucunu oluşturmakta.

        "MECLİS ÜYELİKLERİNİN SONUÇLANMASI ÇOK MÜHİM"

        Şu an itibariyle bütün vatandaşlarımıza öncelikle oy kullanan vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin, demokrasimizin en kıymetli simgesi, bir nevi düğünü olan böylesi bir günde oy kullanma sorumluluğunu yerine getirme konusundaki hassasiyette iyi bir veriye sahip olduğunu düşünüyorum.

        Görev yapan arkadaşlarımıza hassasiyet içerisinde sıkıntısız, gündemi hızlıca toparlayabilmek adına, ilçe belediye başkanlık sonuçların sonuçlanması, ilçe belediye meclis üyeliklerinin sonuçlanması bizim için çok çok mühim.

        "DAHA NET BİR AÇIKLAMA YAPIYOR OLACAĞIZ"

        Oradan da iyi veriler akmakta ama bütün bu sorular cevap bulduğunda o zaman daha net, daha rahat açıklama yapıyor olacağız.

        Sürece göre yine kıymetli il başkanımla birlikte huzurunuza geleceğim, açıklama yapabileceğimiz. Şu an itibariyle gözümüz kulağımız 33 bin sandığımızda bulunan sandık görevlileri, başta partimiz adına görev yapan değerli yol arkadaşlarımız olmak üzere hassasiyetle görevlerini seri biçimde toparlayabilmeleri.

        Şimdiden sonuçlar her şeyden önce şehrimize, ilçelerimize, bütün ülkemize, milletimize hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Ramazan ayı akşamında tutulan oruçların kabulüyle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlarım."

        İmamoğlu saat 23.30'da yaptığı açıklamada ise şöyle konuşmuştu;

        "En son sizlerle paylaştığım süreçten bu yana artık seçimin son anlarına yaklaşmış durumdayız. Şu anda bizim sistemimizde teknolojiyle birlikte elde ettiğimiz farklı veri akışlarının bir arada değerlendirilmiş haliyle yüzde 96'sının sonuçları elimizde var.

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri bu an itibariyle yeni dönemdeki yetkiyi İstanbul halkıyla birlikte bize vermiştir diyebiliriz. Elbette resmi açıklamaları, YSK, ilçeler ve il rakamlarıyla birlikte mazbata anıdır esas olan. Şu an itibariyle 1 milyonun üzerinde oyla sonuçlar belli olmuştur diyebilirim.

        "BİRÇOK İLÇEDE KAFA KAFAYA DEVAM EDİYOR"

        Açıkçası yüzde 52'ye yakın oy oranımızla yüzde 39,5 civarında oy oranı iki rakip arasındaki farkı tariflemekte. Bizi mutlu eden hedeflerimiz ilçeler noktasında büyük oranda gerçekleşmiş olmamızdır. 14 belediyemizin tamamı görevimize devam edeceğimiz belediyeler.

        Yanı sıra 11 belediyede de artık elde ettiğimiz veriler gereği sonuçlanma aşamasına gelinmiş, neredeyse sonuçlar belli olmuş diyebileceğimiz ilçeler. Beyoğlu, Bayrampaşa, Beykoz, Çatalca, Silivri, Çekmeköy, Tuzla, Sancaktepe, Şile.

        Ama başta şu anda Gaziosmanpaşa, Pendik gibi ilçelerimiz olmak üzere rekabetin birçok ilçede kafa kafaya devam ettiğini ifade etmek isterim. İlçelerdeki oy tasnifi ve sürecin takibi noktasında emek gösteren arkadaşlara buradan teşekkür ediyorum.

        İlçe belediye meclis üyeliklerinin ve ilçe belediye başkanlıklarının sonuçlanmadığını bu noktada tutanakların net olarak toparlanıp, ıslak imzalı tutanakların il başkanlığımıza ulaştırılacak ana kadar takibin en sıkı şekilde yapılmasına sevgili yol arkadaşlarımıza il başkanımızla birlikte iletmeyi borç biliyoruz.

        "SEÇİMİ KAZANMIŞ BULUNUYORUZ"

        Onlara da demokrasinin düğününde çok değerli görev yaptıkları için her birine ayrı ayrı teşekkürü borç biliyorum. Seçimi kazanmış bulunuyoruz. Bu başarının elbette paydaşları var. Çok saygıdeğer CHP Genel Başkanımız sayın Özgür Özel, MYK üyelerimiz, PM üyelerimize, milletvekillerimize çok çok teşekkür ediyorum. İstanbul'da olağanüstü örgütsel mücadeleyi veren il başkanımız düzeyinde bütün örgüt üyelerimize, kadın kollarımıza, üyelerimize yürekten teşekkür ediyoruz.

        Her ilçede belediye başkan adayımız var. Gerçekten tarihin en düzenli, düzeyli insana odaklı kampanyalar yürüten 39 ilçe adayı başkanımıza ve ekip arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. İstanbul gönüllülerine, on binlerce insanımızın varlığı bizi mutlu etmiştir. Hala sandıklarında görevlerini sürdüren yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

        İstanbul İttifakı'nı içselleştiren halkımıza, kadınlara, çocuklara, gençlere İstanbul İttifakı kavramını ruhen, bedenen kabul eden herkese, vicdan ittifakına vicdan ittifakına teşekkür ediyorum. Emeklilere, gençlere, işçilere, emekçilere, iş insanlarına teşekkür ediyorum.

        "KAMPANYA EKİBİMİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM"

        Tüm hayatıma güç katan bu zor süreçte en büyük yardımcım olan sevgili eşime, Dilek'e, Semih'e, Beren'e, anneme, babama çok teşekkür ediyorum. Dualarıyla bana manevi güç katan İstanbul'un her sokağında, Türkiye'nin birçok yerinden farklı vasıtalarla dualarını yollayan teyzelerimize, annelerimize, ablalarımızın ellerinden öpüyorum. Dualarınız kabul oldu. O mitinglerin en ön saflarında duran çocuklarımıza, ruhen süreci hisseden bizimle kavrayan o güzel çocuklarımıza teşekkür ediyorum.

        Kampanya ekibime çok teşekkür ediyorum. Dostlarıma, yöneticilerime Danışmanlara, akademisyenlere teşekkür ediyorum. İBB nezdindeki yöneticisinden emekçisine, idarecisi, çalışanına, mimar, mühendis uzmanına bütün kurum ve kuruluşlarında bulunan 90 bin insanımıza teşekkür ediyorum."

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ