Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya DÜELLO... Son dakika: Elon Musk, Putin'e meydan okudu

        Tesla ve SpaceX'in kurucusu, dünyanın en zengin ismi Elon Musk, Twitter hesabından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e meydan okudu.

        Twitter’dan Rusya Devlet Başkanı Putin’e seslenen Musk "Vladimir Putin’i teke teke dövüşe çıkması için düelloya davet ediyorum. Bahisler Ukrayna için" yazdı.

        Musk paylaşımında Putin'in adını Rusça, Ukrayna'yı ise Ukraynaca yazdı.

        REKLAM

        UKRAYNA'YA STARLINK UYDUSU GÖNDERMİŞTİ

        Elon Musk, geçen hafta Ukrayna´nın internet altyapısının kesintiye uğramaması için Starlink uydu terminalleri göndermişti. Ardından Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy yaptığı açıklamada Elon Musk ile telefonda görüştüğünü belirterek "Ukrayna'yı sözleri ve eylemleriyle desteklediği için ona minnettarım. Gelecek hafta, yok edilen şehirler için başka bir Starlink sistemi grubu alacağız" demişti.

        Ancak Musk, Starlink´in uydu ağını Rusya´nın haber kaynaklarına kapatmak için bazı ülkeler tarafından kendisine çağrı yapıldığını ifade etmiş ve bu çağrılara olumlu yanıt vermediğini belirterek "Starlink'e bazı hükümetler (Ukrayna hariç) tarafından Rus haber kaynaklarını engellemesi söylendi. Silah zoruyla olmadıkça bunu yapmayacağız. Özgür konuşma mutlakiyetçisi olduğum için üzgünüm" ifadelerini kullanmıştı.

         Rus işgalinin 20. gününde yaşananlar!
        Rus işgalinin 20. gününde yaşananlar! Haberi Görüntüle
         Rusya-Ukrayna heyetlerinin görüşmesi ertelendi
        Rusya-Ukrayna heyetlerinin görüşmesi ertelendi Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ