Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Erzurum'da zincirleme kazada 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı

        Erzurum'un Tortum ilçesinde yoğun tipi, sis ve buzlanma nedeniyle 7 araç birbirine girdi. LPG tankeri sürücüsü Muharrem Bayburtlu (41), aracının lastiğine zincir taktığı sırada TIR'ın çarpması sonucu yaşamını yitirdi, kazada 4 kişi de yaralandı.

        LASTİKLERE ZİNCİR TAKMAK İSTEDİ

        Feci kaza, saat 11.30 sıralarında Erzurum-Artvin Karayolu üzerinde, Tortum'daki Güzelyayla Geçidi'nde meydana geldi. Artvin'den Erzurum yönüne gelen Muharrem Bayburtlu yönetimindeki LPG tankeri, yoğun tipi ve sisin de etkili olduğu bölgede, buzlanan yolda kaydı. Sürücü Bayburtlu aracı yolun sağına park edip, lastiklere zincir takmak için indi.

        TIR KAYARAK ÇARPTI

        Aracının lastiklerine zincir takmaya çalışan Muharrem Bayburtlu'ya karşı yönden gelen ve sürücüsünün ismi öğrenilemeyen TIR, kayarak çarptı. Kazaya yolda seyreden 5 araç daha karıştı, ortalık savaş alanına döndü. Kazada, tanker sürücüsü Bayburtlu yaşamını yitirdi, diğer araçlardaki 4 kişi yaralandı. Yaralılar, çağrılan ambulanslarla Erzurum'daki hastanelere götürüldü.

        2 OTOMOBİL PERT OLDU

        Zincirleme kazaya karışan araçlardan, Oltu ilçesine yolcu taşıyan minibüs kara saplanırken,2 otomobil kullanılamaz hale geldi. Hasar gören araçlar olay yerine gelen çekicilerle kaldırıldı. Yoğun tipinin etkili olduğu bölgede ekipler, yolda biriken karları temizlemek için iş makineleriyle çalışma başlattı. Kazanın ardından jandarma ve polis ekipleri de bölgede başka kazalar yaşanmaması için önlem aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ