Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Eserlerin bulunduğu mekanlarda sergilenecek

        Kültür Varlıkları veMüzelerGenel Müdürlüğü ile DevletTiyatroları Genel Müdürlüğü arasında yapılan iş birliğiyle yeni sezondamüzelerdetiyatrosahnesine dönüşecek.

        AA'nın haberine göre, ilk uygulaması bu sezon Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde bulunan İnandık Vazosu hakkında yazılan kısa bir oyunla gerçekleştirilen iş birliğinin kapsamı yeni sezonda genişletilecek.

        Hititlerce 3 bin 600 yıl önce yapılan ve Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde sergilenen "İnandık Vazosu"nun üzerindeki kutsal evlilik törenine ait figürlerden yola çıkılarak hazırlanantiyatrooyunu, ayda bir kez müzeyi ziyaret edenlerin beğenisine sunuldu.

        REKLAM

        Müze ziyaretçilerinin yoğun ilgisi üzerine oyunların çeşitlendirilmesine ve farklımüzelerin adeta birtiyatro sahnesine dönüşmesine karar verildi.

        ANKARA'NIN TARİHİ SERÜVENİNİ ANLATACAĞIZ

        Ankara DevletTiyatroları (DT) Müdürü Murat Volkan Benli, bu sezon İnandık Vazosu ile başladıkları projeye yeni oyunlar eklemek için hazırlıklarını sürdürdüklerini söyledi.

        İlk anayasa olarak da bilinen ve Hititler'de tahta geçme kurallarını düzenleyen Telipinu Fermanı üzerinde çalıştıklarını anlatan Benli, İnandık Vazosu ile Telipinu Fermanı'nı bir hikayede birleştirip daha uzun bir oyunu Anadolu Medeniyetleri Müzesi ziyaretçilerinin ilgisine sunacaklarını belirtti.

        Benli, Hititlerin Bereket Tanrıçası Kibele'nin ele alınacağı "Kibele ve Siyez Buğdayı" oyununu da Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde sergileyeceklerini aktararak projenin yalnızca bu müzeyle sınırlı kalmayacağını ifade etti.

        Etnografya Müzesi'nin ruhuna uygun bir Ahilik oyunu hazırladıklarını kaydeden Benli, 2. Meclis olarak da bilinen Cumhuriyet Müzesi'nde de Nutuk'tan parçalar okuyacaklarını dile getirdi. Benli, "Böylece Ankara'nın tarihi serüveninimüzelerimizdeki materyalleri kullanarak seyircilerimize ulaştırmaya çalışacağız" değerlendirmesinde bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ