Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Son dakika: FED faiz kararı AÇIKLANDI! Haziran 2022 FED faiz kararında 28 sene sonra ilk! FED faiz kararı ne oldu, yükseldi mi sabit mi tutuldu? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        ABD Merkez Bankası (FED) Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısı gerçekleştirildi. Mayıs ayı toplantısının ardından FED politika faizini 50 baz puan yükseltmişti. 2000 yılından bu yana ilk kez 50 baz puanlık bir artırıma gidilmiş oldu. ABD enflasyon oranlarının 41 yılın zirvesinde gerçekleşmesiyle birlikte gözler Haziran ayı FED faiz kararına çevrildi. İşte FED faiz kararı toplantısı detayları...

        2

        FED FAİZ TOPLANTISI NE ZAMAN?

        FED faiz kararı toplantısı 14 - 15 Haziran tarihlerinde Türkiye saati ile 21:00'da gerçekleştirildi.

        3

        2022 HAZİRAN FED FAİZ KARARI NE OLDU?

        'Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Buna göre FOMC politika faizini 75 baz puan artırarak yüzde 1.50-1.75 aralığına çekti. Böylece Fed Kasım 1994'ten bu yana ilk kez 75 baz puanlık bir artırım kararı almış oldu.

        4

        ENFLASYON 41 YILIN ZİRVESİNDE

        Geçen cumaya kadar Fed'den bu toplantıda 50 baz puanlık artırım bekleniyordu. Ancak cuma günü ABD'de mayıs ayında yıllık enflasyonun yüzde 8.6 ile 41 yılın zirvesine çıktığı açıklandı. Yüzde 8.3'lük beklentinin üzerinde gelen bu verinin ardından piyasalarda 75 baz puanlık artırım da fiyatlanmaya başlamıştı.

        5

        FED TOPLANTI TARİHLERİ 2022

        2022 Haziran FED toplantı tarihi 14 – 15 Haziran FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)

        2022 Temmuz FED toplantı tarihi 26 – 27 Temmuz FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)

        6

        2022 Eylül FED toplantı tarihi 20 – 21 Eylül FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)Analistler, tutanaklarda mayıs ayı toplantısında faiz artırımları ve bilanço küçültme konusunda izlenecek yola dair ipuçlarının aranacağını söyledi.

        Piyasada, Fed'in yüzde 80 ihtimalle mayıs ayında 50 baz puanlık faiz artırımına gideceğinin fiyatlandığını aktaran analistler, söz konusu olasılığın artması ile piyasalardaki oynaklığın hızlanabileceğini ifade etti.

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ