Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe, Galatasaray'ı Para Ligi'nde de geçti! İşte 16. hafta puan durumu - Futbol Haberleri

        Süper Lig'in 16. haftası geride kalırken zirvede hesaplar değişti. Geçen haftanın lideri Galatasaray, koltuğu Başakşehir'e bıraktı. Dün oynanan Karabükspor maçının ardından Fenerbahçe de Galatasaray'ı geride bıraktı.

        Oluşan yeni puan durumu, Para Ligi'ni de etkiledi. Fenerbahçe, Para Ligi Puan Durumu'nda zirveye çıktı. Sarı-lacivertliler, 129,13milyon TL gelir elde ederken; 2. sırada Galatasaray yer buldu. Aslan'ın geliri124,98 milyon TL. Beşiktaş ise 105,98 ile 3. sırada.

        Lig tablosunda en üst sırada yer alan Başakşehir, şampiyonluk primi alamadığı için Para Ligi Puan Durumu'nda84,33 milyon TL ile 4. sırada yer alabildi.

        Katılım payı, performans primi (dolar kuruna göre her hafta değişiklik gösterebilir), şampiyonluk primi ve ilk 6 primine göre hesaplanan Süper Lig Para Durumu, ligde mücadelede eden 18 takımın haftalık ve toplam kazançlarını verilerle ortaya koyuyor!

        Her hafta takımların kazandığı puanlara göre değişecek olan Süper Lig Para Durumu tablosunda dikkat çekenlerden bir tanesi de şu:

        Aynı puana ve aynı galibiyet ile beraberlik sayılarına sahip iki takımdan biri daha fazla gelir elde edebiliyor.Bunun sebebi ise tablonun dinamik yapısında saklı. Bu rakamlarAtakımının galibiyet elde ettiği haftalardaki dolar kurunun daha yüksek olmasından,Btakımının galibiyet elde ettiği haftalardaki dolar kurunun daha düşük olmasından kaynaklanıyor.

        İLK 6 PRİMİNE DİKKAT!

        Tabloda haftalık olarak değişebilecek rakamlar bir tanesi de İlk 6 primi. Bu rakam tabloda teorik olarak ligin bu sıralamayla tamamlanması durumunda sezon sonunda TFF tarafından ilk 6'da yer alacak takımlara ödeyeceği rakamı gösteriyor. Dolayısıyla ligdeki ilk 6 sıralaması değiştikçe tablomuzdaki bu rakamlar da değişebilecek. Örneğin 7'nci sıradaki takım 6'ncı sıraya çıktığında veya 6'ncı sıradaki takım 7'nci sıraya düştüğündebu rakam 6'ncı sıraya yükselen takıma aktarılacak.

        Bu vesileyle kulüplerin kasasına aylık olarak düzenli şekilde giren rakamların performans primleri olduğunu, diğer rakamların ise sezon sonunda tahsil edileceğini de aktaralım.

        Süper Lig Para Durumu'na bu adresten ulaşabilirsiniz;

        HTSPOR SÜPER LİG PARA DURUMU
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ