Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Florida'daki 12 katlı binanın çöküşünde ölü sayısı 4'e yükseldi: 159 kişi hâlâ kayıp
        1

        Yaklaşık 160 kişinin bulunması için arama kurtarma ekiplerinin seferber olduğu eyalette Surfside Belediye Başkanı Charles Burkett, ekiplerin mümkün olduğu kadar çok insanı kurtarmak için elinden gelen her şeyi yaptığını aktardı.

        2

        Surfside Belediye Başkanı Charles Burkett, ‘‘Kaynak sorunumuz yok, şans sorunumuz var” ifadesinde bulundu.

        3

        Yetkililer, bina çöktüğünde binada tam olarak kaç kişi veya ziyaretçi olduğunu bilmediklerini, ancak olay yerinde bulunup bulunmadığına inanılan 159 kişiyi bulmaya çalıştıklarını söyledi.

        4

        Miami Dade İtfaiye Şefi Raide Jadallah, "Ne zaman bir ses duysak, o bölgeye konsantre oluyoruz." açıklamasında bulundu.

        5

        AP'nin aktardığı habere göre, makineler durduktan sonra, arama kurtarma ekipleri, insanların sıkışabileceği noktalar bulma umuduyla daha küçük parçaları elle çıkarmak için yığının üzerine çıktı. Kurtarma ekipleri binayı aşağıdan kesmek için elektrikli aletler kullandı.

        6

        Beyaz Saray, 12 katlı binanın çöküşünün ardından Florida Valisi Ron DeSantis ile görüşen ABD Başkanı Joe Biden'ın iç güvenlik biriminden güncellemeler aldığını söyledi.

        7

        Arama kurtarma köpekleri de sahadaydı.

        8

        Enkazdaki kayıpların arasında dünyanın dört bir yanından insanlar bulunuyor. İsrail, 20 vatandaşının enkazda kayıp olduğuna inandığını söyledi. Venezuela, Uruguay ve Paraguay’dan da 22 kişiden haber alınamadığı AP Haber Ajansı tarafından aktarıldı.

        9

        Kayıplar arasında Paraguay Devlet Başkanı Mario Abdo Benitez'in eşinin ailesi de bulunuyor. First Lady, ailesinin aranmasıyla ilgili resmi bilgi aldığını ve daha fazla ayrıntı beklediğini söyledi.