Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Fransa Futbolcu fabrikası; Angers SCO - Transfer Haberleri - Futbol Haberleri
        1

        Angers, 1919'da kurulan ve bu yıl 100. yılını kutlayan küçük bir şehrin takımı. 5 sezondur Lig 1'de mücadele eden ekip genelde transferlerini bedelsiz olarak takımına katıyor veya gayet cüzi miktarlara takımlarla anlaşma sağlıyor, sonrasında ise hiç de ucuz olmayan fiyatlara dünya piyasasına sunuyorlar. 5 sezondur Lig 1'de mücadele eden ekip transfere 30 milyon 850 bin euro harcama yapmasına karşın, sattığı futbolcularla kasasına 87 milyon 300 bin euro koymayı başardı.

        2

        Fransız ekibinin en yüksek bedelle kadrosuna kattığı oyuncu ligimizde Başakşehir forması giyen Enzo Crivelli. Crivelli'yi 2017-2018 sezonunda bir diğer Fransa ekibi Bordeaux'dan 4 milyon euro bedelle transfer ettiler.

        3

        Angers'nin en yüksek bedelli satışı ise bu transfer sezonunda Lyon'a satışı gerçekleşen Jeff Reine-Adélaïde. 2 sezon önce Arsenal'den kiraladığı oyuncuyu sonrasında 1 milyon 600 bin euro bedelle bonservisini aldığı Angers, oyuncunun bonservisini 25 milyon euro bedelle Lyon'a verdi ve bu oyuncudan yaklaşık 23 milyon euroluk bir kar sağladı.

        4

        2016-2017 yılında 1 milyon euro bedelle transfer edilen Karl Toko Ekambi ise 16 milyon euro bonservisle La Liga ekiplerinden Villarreal'e satıldı. Bu transferden elde ettikleri paranın sadece 5 milyon 500 bin eurosunu harcayarak sezona başladılar.

        5

        Angers'in en pahalı 3. satışı ise Nicolas Pepe! Bu sezon 80 milyon euro gibi bir bedelle transfer olan başarılı futbolcu, Angers'te parlayıp 10 milyon euro bonservis bedeliyle Lille'in yolunu tutmuştu.

        6

        Angers SCO ligde o kadar da başarılı sonuçlar alamasa da transferdeki başarılarıyla sportif başarının da önünü ilerleyen yıllarda açması tesadüf olmayacak. Lige yükseldiği ilk sezonda, devre arasına 3. olarak girerek Angers seviyesindeki bir takım için hayal etmesi bile zor olan bir yerde girdi. Sezon sonu ligi 9. olarak bitiren Fransız ekibi, sonraki sezonlarda sırasıyla 12., 14., 13. olarak tamamladı. Angers bu sezon ise maç fazlasıyla 5. sırada bulunuyor.

        7

        2016/2017 sezonunda ise Coupe de France finali oynayarak son 5 yıllık dönemindeki en büyük başarısını elde ettiler. Finalde Paris Saint Germain'le karşılaşan Angers, 90. dakikada kendi kalesine attığı golle kupayı kaybetmişti...

        8

        2005'de B takımının başına gelen Stephane Moulin, 2011'de A takımın başına geçmesinden sonra 4 sezon daha Ligue 2'de mücadele eden Angers, daha sonra Ligue 1'e demir attı. Başarılı teknik direktör Stephane Moulin'in 2022'ye kadar Ligue 1 ekibiyle sözleşmesi bulunuyor.

        9

        Angers'den yolu geçen oyuncular Türkiye liglerinde de forma giydiler. Başakşehirli Enzo Crivelli ve Erzurumsporlu Gilles Sunu'nun da yolu Angers'den geçmişti.

        10

        Bu sezon kadrosunu Sada Thioub(24), Casimir Ninga(26) ve Mathias Pereira(22) Lage ile güçlendiren Fransız ekibinin bu oyuncuları ileride hangi büyük takımlara gönderecekleri merak konusu.

        11

        Kadroda dikkat çeken en önemli isim ise şuan Baptiste Santamaria, 24 yaşındaki oyuncunun Angers'ye geldiği 16-17 sezonundan beri neredeyse hiç maç kaçırmadı. Tam bir istikrar abidesi olan Santamaria'yla bu yaz transfer döneminde RMC Sport'un haberlerine göre 2 kulüp ilgilendi. Aston Villa ve Lille. Aston Villa, ilgisini somut teklife dökerek 10 milyon euro gibi bir bonservis teklifiyle Angers'nin kapısını çaldı ancak Angers bu teklifi yeterli bulmadı ve reddetti.

        12

        Fransız ekibinin 100. yıl için hazırladığı formalar ise beğenileri toplamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ