Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Başakşehir Avrupa'da 12 maçta 1 galibiyet alabildi! - Futbol Haberleri
        1

        Futbolda ülkelerin Avrupa kupalarına göndereceği takım sayısını ve bu takımların hangi turdan organizasyonlara başlayacağını belirleyen ülke puanı klasmanında Türkiye adına kritik bir sezon yaşanırken Avrupa kupalarında bu sezon mücadele eden Türk takımları, gösterdikleri başarısız performans ile dikkat çekiyor.

        2

        Türk takımları UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi gruplarında çıktıkları 12 maçta sadece 1 galibiyet elde etti.

        3

        Temsilcilerimiz bu sezon oynadıkları maçlarda 8 mağlubiyet aldı ve 3 maçta ise berabere kaldı. Söz konusu maçlarda Türk temsilcileri rakip fileleri 7 kez sarsarken, kendi kalelerinde ise 19 gol gördü.

        4

        GALATASARAY ZORLU GRUPTA 1 PUAN ALABİLDİ

        UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda İspanyol ekibi Real Madrid, Fransız temsilcisi Paris-Saint Germain ve Belçika takımı Club Brugge ile eşleşen Galatasaray, ilk maçında Club Brugge ile deplasmanda 0-0 berabere kaldı.

        5

        Belçika deplasmanından sonra iç sahada çıktığı Paris Saint-Germain ve Real Madrid müsabakalarında mağlup olarak ilk üç haftayı gol atamadan son sırada noktaladı.

        6

        BEŞİKTAŞ PUANLA TANIŞAMAYAN TEK TÜRK TAKIMI

        Beşiktaş, Avrupa Ligi K Grubu´nda eşleştiği Slovan Bratislava ile deplasmanda, Wolverhampton ve Braga ile ise içeride karşı karşıya geldi.

        7

        Siyah beyazlı takım bu 3 maçta rakip ağlara 3 gol gönderirken, kalesinde 7 gol gördü ve puansız olarak ilk üç haftayı noktaladı.

        8

        TEK GALİBİYET BAŞAKŞEHİR´DEN

        Başakşehir, Avrupa Ligi J Grubu´nda gruptan çıkma şansını yüksek seviyelerde tutmaya devam ediyor. İlk maçında Roma deplasmanından 4-0´lık farklı bir skorla mağlup ayrılan İstanbul ekibi, iç sahada oynadığı Mönchengladbach ve Wolfsberger maçlarından 4 puan çıkarttı.

        9

        İlk 3 haftayı ilk iki sırada noktalamayı başardı. Türk takımlarının bu sezon Avrupa gruplarında aldığı tek 3 puan, Wolsfberger karşısında 1-0´lık skorla Başakşehir´den geldi.

        10

        TRABZONSPOR HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

        Avrupa kupalarındaki bir diğer Türk temsilcisi Trabzonspor ise grupta çıktığı 3 maçta yalnızca 1 beraberlik alabildi.

        11

        C Grubu´nda Getafe, Basel ve Krasnodar ile çekişen bordo mavililer, Getafe ve Krasnodar´a mağlup olurken, tek puanını Basel´e karşı aldı. Trabzonspor bu 3 maçta 2 gol atarken, 5 gol de kalesinde gördü.

        12

        ŞAMPİYONLAR LİGİ´NE DİREKT GİDİŞ RİSKE GİRİYOR

        UEFA´nın ülke puanı sıralamasında Belçika, Hollanda, Ukrayna ve Avusturya ile kıyasıya yarışan Türkiye, bu sezonki Avrupa sonuçlarının ardından büyük bir tehlike ile karşı karşıya kaldı.

        13

        Türkiye, puan sıralamasında mevcut durumunun gerisine düşmesi halinde, Türkiye Süper Lig şampiyonunun Şampiyonlar Ligi´ne direkt olarak gidememe riski bulunuyor.

        14

        ÜLKE PUANI TEHLİKEDE

        Futbolda ülkelerin Avrupa kupalarına göndereceği takım sayısını ve bu takımların hangi turdan organizasyonlara başlayacağını belirleyen ülke puanı klasmanında Türkiye adına kritik bir sezon yaşanıyor.

        15

        Uzunca bir süredir 10. sırada bulunan ve Şampiyonlar Ligi'ne direkt takım gönderebilmek adına sınırda yer alan Türkiye, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi ilk hafta maçlarının ardından 11. sıraya geriledi, üçüncü hafta mücadelelerinin ardından da 11. sırada kaldı.

        16

        DEVLER LİGİ'NE DİREKT KATILIM İÇİN EŞİK 10. SIRA

        Geçen sezon değişen kurala göre klasmanda ilk dört ülke, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne dörder takım gönderiyor. Sıralamada 5 ve 6'ncılıkta yer alan ülkeler "Devler Ligi"ne 2 takımını direkt gönderirken, 7 ila 10. sıradaki ülkeler, sadece şampiyonları bu arenaya eleme oynamadan sokabiliyor.

        17

        Normalde ilk 10 dışında kalan ülkeler, "Devler Ligi"ne direkt takım gönderemiyor ancak statü gereği Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan ekip, kendi liginde de Şampiyonlar Ligi bileti alırsa ekstra bir kontenjan açılıyor ve bu kontenjan da 11. ülkenin şampiyonuyla dolduruluyor.

        18

        Türkiye bu sezonu 11. sırada tamamlarsa Şampiyonlar Ligi'nde mutlu sona ulaşacak takımın, kendi liginde de "Kupa 1" vizesi almasını bekleyecek.

        19

        Geçen son 20 yıla bakıldığında, Şampiyonlar Ligi'nde kupayı alan 17 takımın kendi liginde de "Devler Ligi" vizesini aldığı düşünüldüğünde, klasmanda 11. sırada yer alan ülke de büyük bir şansa sahip.

        20

        Klasmanda 12'nciliğe veya daha alta düşülmesi halinde ise Süper Lig şampiyonu, "Kupa 1" için ön eleme oynamak zorunda kalacak.

        21

        HANGİ EKİP NE KADAR PUAN GETİRDİ?

        Temsilcilerimizden en çok puan kazandıran kulübümüz Galatasaray oldu. Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasında mücadele ettiği için 4 puan getiren sarı-kırmızılılar, Club Brugge ile berabere kaldığı için 1 puan daha kazandırarak toplamda 5 puan getirdi.

        22

        Galatasaray'dan sonraki en çok puanı ise 3,5 ile Trabzonspor getirdi. UEFA Avrupa Ligi'ne 3. ön eleme turundan katılan bordo-mavililer, Slavia Prag karşısında 1,5; play-off'ta ise AEK Atina karşısında elde ettiği galibiyetle 1 puan kazandırdı. Trabzonspor, grup aşamasındaki Basel beraberliğiyle de 1 puan daha kazandırdı ve toplamda 3,5 puana ulaştı.

        23

        UFEA Avrupa Ligi'ne grup aşamasına doğrudan katılan Başakşehir, Mönchengladbach beraberliğiyle 1, Wolfsberger galibiyetiyle de 2 puan getireren toplamda 3 puan kazandırdı.

        24

        UEFA Avrupa Ligi'ne 3. ön eleme turunda veda eden Yeni Malatyaspor ise Beşiktaş'tan daha fazla puan kazandırdı. 2. ön eleme turunda Olimpija'yı bir maçta yenen, bir karşılaşmada ise berabere kalan sarı-siyahlılar, bu turda 1,5 puan kazandırdı. 3. ön eleme turunda Partizan'ı içerde 1-0 yenen Yeni Malatyaspor aldığı bu galibiyetle 2,5 ülke puanı getirdi.

        25

        UEFA Avrupa Ligi'ne yine doğrudan katılan Beşiktaş ise üç hafta itibariyle puanla tanışamadı.

        26
        27

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ