Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray Fenerbahçe kadın futbol takımı maçı | CANLI YAYIN - Galatasaray Haberleri

        Türk sporuna damga vuran ve "zıt kardeşler" olarak adlandırılan Galatasaray ile Fenerbahçe kulüplerinin kadın futbol takımları ilk kez karşı karşıya geldi.

        İki kulübün bu yıl kurdukları kadın futbol takımları, kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla Nef Stadı'nda özel maçta karşılaştı.

        Kadın futbolunun ilk derbisinde iki takımın oyuncuları, üzeninde "Kadına şiddete son diyoruz" ifadesinin bulunduğu pankartlarla sahaya çıktı.

        Maç öncesinde saha içinde karışık olarak basın mensuplarına poz veren Galatasaray ve Fenerbahçeli futbolcular, daha sonra tribünleri gezerek sarı-kırmızılı taraftarları selamladı.

        Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile Galatasaray ve Fenerbahçe kulüplerinin yöneticileri de maçı statta izledi.

        2022 yılında belirlenecek bir günde Ülker Stadı'nda yapılacan rövanş öncesindeki ilk maçın kazananı ise Fenerbahçe oldu.

        Sarı-lacivertliler Fatma Kara, Berdan Bozkurt, Shameeka (3), Kennya ve Setenay'ın golleriyle mücadeleyi 7-0 kazandı.

        Galatasaray'da Daniels 5. dakikada direkt kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

        Tarihi mücadelenin kareleri şöyle:

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ